29 / 04 / 2024

Bosna Hersek nasıl

Bosna Hersek nasıl

Zaman Cuma gazete eki köşe yazarı Saim Orhan Avrupa'nın göbeğindeki Osmanlı başlığını ele alıyor. Boşnak ve Bosna Hersek tabiatına değinen Saim Orhan 'ın köşe yazısı;

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Bosna Hersek'in yeni büyükelçilik binası açıldı!

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi'ndeki yeni binasının açılışı gerçekleştirildi.

Bosna Hersek Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi açıldı!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Türkiye tarafından inşa edilen İslam Birliği Öğrenci Yurdu ve Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi'nin açılışında konuştu.

FETÖ Bosna Hersek'teki okullarını devretmekten vazgeçti!

Bosna Hersek'te, Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı Bosna Sema Eğitim Kurumları, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devretmekten vazgeçti.

İzmit Belediyesi Bosna Hersek'e park inşa ediyor!

İzmit Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in önemli şehirlerinden Travnik'te park yapılıyor. Yıl içinde tamamlanacak olan parkın, İzmit ile Travnik arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceği belirtildi.

Bosna Hersek'teki Türk yatırımları ne durumda?

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticareti geliştirmek ve Bosna Hersek'teki Türk yatırımlarını arttırmak amacıyla 2010 yılında kurulan Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı, faaliyetleriyle iki ülke arasında "köprü" vazifesi görüyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi'nin açılış töreni 7 Mayıs'ta!

Davutoğlu, Banya Luka şehrinde TİKA tarafından yeniden inşa edilen Ferhadiye Camisi'nin açılışını yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Mayıs Cumartesi Bosna Hersek'i ziyaret edecek.

Bosna Hersek'te ikinci Cesar's Residence mağazası açıldı!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 7. Saraybosna İş Forumu'na katılmak üzere geldiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, bir Türk seramik ve banyo armatürleri firmasının mağaza açılışını gerçekleştirdi.

Bosna Hersek Visoko'da Srebrenitsa Meydanı açıldı!

Srebrenitsa soykırımında katledilenlerin anısına, Bosna Hersek'in orta kesimlerinde yer alan Visoko'da bir meydan yapıldı. Anıt ve süs havuzu bulunan Srebrenitsa Soykırımı Kurbanları Meydanı'nın açılışında şehit anneleri göz yaşlarını tutamadı.

TİKA Bosna Hersek'te müze açtı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'in Zivinice kentine bağlı Cebari köyünde müze açıldı.

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Bosna Hersek nasıl Haberi

Bosna Hersek nasıl

AVRUPA'NIN GÖBEĞİNDEKİ OSMANLI 

Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürken kendinizi Türkiye'de hissediyorsunuz. Eğer yolunuz Saraybosna'ya düşerse Başçarşı'ya uğramayı ihmal etmeyin. Bir de Boşnakların her saatte yediği 'burek'i tatmayı... Şehri çok severseniz çarşıdaki çeşmeden su için ki Saraybosna'ya bir kez daha gelme şansınız olsun. 


Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethettiği topraklardayız. Boşnaklar, kan bağımız olmadığı halde dünyada bizi en çok seven milletlerden biri. Ülkenin başkenti Saraybosna, camileri, hanları, hamamları. kervansarayları, çeşmeleri ve köprüleriyle tam bir Osmanlı şehri. Başkentin silüetinde minareler var. Saraybosna; cami. kilise ve havıasıyla Avrupa'nın Kudüs'ü olarak adlandırılıyor. Fatih, Çarşı ve Begova camilerinde her gün beş vakit ezan, minareden çıplak sesle okunuyor. 


SABAHTAN ÖĞLEYE ÜÇ TON' BUREK' TÜKETİLİYOR 

Başçarşı'yı dolaşmaya başlıyoruz. Boşnak böreği çok meşhur. Biz de bir Boşnak börekçisinde sabah kahvaltımızı yapıyoruz. Boşnaklar böreğe...