02 / 05 / 2024

Bosna Hersekte maden ocağı mı çöktü

Bosna Hersekte maden ocağı mı çöktü

Bosna Hersek'tee meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentteki Raspotoçye kömür madeninde göçük oluştu. 34 işçinin madende mahsur kaldığı ve bu işçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Soma'daki Işıklar maden ocağı üretime başlıyor!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.

Maden ihracatında tehlike sinyalleri!

Maden ihracatı ağustos ayında yüzde 4.27 azalarak 383 milyon dolara gerilerken, 2014’ün 8 ayında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.63 düşüşle 3 milyar 160 milyon dolar oldu.

Bosna Hersek'teki maden kazası!

Bosna Hersek'in Zenitsa kentindeki Raspotoçye kömür madeninde meydana gelen göçükte beş madencinin hayatını kaybetmesi nedeniyle yarın Bosna Hersek Federasyonu'nda yas günü ilan edildi. Yarın hayatını kaybeden işçiler için anma töreni düzenlenecek.

Bosna Hersek'te maden ocağı çöktü!

Bosna Hersek'tee meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentteki Raspotoçye kömür madeninde göçük oluştu. 34 işçinin madende mahsur kaldığı ve bu işçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Soma'da maden kazası: 1 ölü!

Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazada 3 çocuk babası Metin Keskin (36), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Keskin'in cenazesi, Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Zonguldak'ta maden işçilerinin eylemi devam ediyor!

Maden işçileri ve sendika yetkililerinden oluşan grup, akitleri feshedilen 18 kişinin işlerine geri dönebilmesi için Ankara' da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüştü.

Bartın'da maden ocağında göçük: 1 ölü!

Alınan bilgiye göre, Tarlaağzı köyü mevkisinde faaliyet gösteren özel şirkete ait maden ocağının eksi 40 kotunda tavandan işçilerin üzerine kaya parçası düştü. 1 işçi, kaldırıldığı hastanede öldü.

TTK maden ocağında yangın çıktı!

TTK maden ocağında yangın çıktı. Amasra Müessese Müdürü Ejder Erbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden ocağının eksi 250 kotundaki hazırlık yolunda karbonmonoksit salınımı nedeniyle yangın çıktığını söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu maden ocaklarından 769 bin 287 ton kömür çıkardı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarından ocak- temmuz döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre 36 bin 467 ton azalışla 769 bin 287 ton kömür çıkarıldı...

Maden atıklarının denize boşaltılmasına vize!

Karada uygun ortam bulunmaması halinde maden atıklarının denize boşaltılması gündemde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın maden atıklarına ‘ detaylı izleme ’ şartıyla onay vermeye hazırlandığı belirtiliyor.

TTK maden ocağında göçük meydana geldi!

Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK ) maden ocağında göçük meydana geldi. Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında tahkimat yapıldığı sırada meydana gelen göçükte 1 işçi yaralandı.

2014'te 92 maden ocağına durdurma kararı verildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde çalışanlar için hayati tehlike arz eden 92 maden ocağında faaliyetler durduruldu.

Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi!

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldiğini söyledi.

Bosna Hersekte maden ocağı mı çöktü Haberi

Bosna Hersekte maden ocağı mı çöktü


Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenitsa kentinde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentteki Raspotoçye kömür madeninde göçük oluştu.


Göçük sırasında madende bulunan 56 işçiden 22'si içeriden çıkmayı başarırken, 34 işçinin madende mahsur kaldığı ve bu işçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


Zenitsa'daki maden ocağının müdürü Esad Çiviç, yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerinin farklı şehirlerdeki maden ocaklarından Zenitsa'ya ulaştığını belirterek, aynı zamanda kurtarma çalışmalarına kanton ve entite düzeyinden de katılımın olduğunu ve gerek duyulduğu takdirde ek yardım talebinde bulunabileceklerini söyledi.


Vardiya şeflerinden aldıkları bilgiye göre, meydana gelen göçük nedeniyle madendeki koridorun 70 metrelik kısmının yığılan toprak ve diğer materyaller nedeniyle kapandığını ifade eden Çiviç, ''Koridoru ne zaman açabileceğimize dair bir şey söylemek mümkün değil. Şu anda koridorun tamamının mı yoksa bazı kesimlerinin mi kapalı...