09 / 05 / 2024

Bosna Sırp Cumhuriyeti

Bosna Sırp Cumhuriyeti

Bosna-Hersek'i oluşturan iki siyasi yapıdan biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin başkenti Banya Luka'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ferhat Paşa Camisi'nin minaresine alem yerleştirildi

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Altın için tarihi rekor açıklaması şimdi geldi! Uzman isim rakamı bir çırpıda söyledi

Altın fiyatlarının ne kadar olacağına yönelik açıklama uzman isimden geldi. Tarihi rekor açıklaması yapan uzman bir çırpıda rakamı açıkladı.

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki emlak değerlerinin, konum avantajı ve konut stokundaki arz limiti sebebiyle her geçen gün arttığını söyleyen Kibristanevalcom Kurucusu Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ın uluslararası yatırımcıların radarına girdiğini dile getirdi.

Skoda Fabia Eylül fiyatlarıyla sürücülere göz kırpıyor. İşte Skoda Fabia’nın 8 Eylül 2022 fiyatları

Skoda Fabia tasarım ve teknolojinin bir araya gelişiyle sürücülere müthiş deneyimler yaşatıyor. Fabia Eylül ayı fiyatlarıyla da alıcılarını bekliyor. İşte Skoda Fabia'nın 8 Eylül 2022 fiyatları

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Gürpınar'daki kentsel dönüşümde vatandaşlar mağdur edildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilecek olan Beylikdüzü'ndeki kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken iddialar gündeme geldi. Gürpınar Siteler bölgesinde yaşayan sakinler, dönüşüm sebebiyle mağdur olduklarını öne sürdü.

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkule Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını dönemini en başarılı şekilde yöneten ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, günlük sıfıra yakın vaka sayılarıyla virüsten kaçanların gözdesi oldu.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Emlak danışmanlarından hükümete esnaf paketi çağrısı! 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından pandemi dolayısıyla zor günler geçiren esnaf ve sanatkarlara yönelik  esnaf destek paketi açıklanmıştı. Emlak danışmanları konuyla ilgili emlakçılara yönelik de destek paketlerinin artırılmasını bekliyor. 

Bosna Sırp Cumhuriyeti Haberi

Bosna Sırp Cumhuriyeti

Bosna'daki savaş (1992-1995) sırasında Çetnikler (aşırı Sırp milliyetçisi) tarafından tahrip edilen ve kentin sembollerinden olan caminin minaresine alem konulmasıyla camide yürütülen çalışmaların son aşamasına geçildi. 

     Osmanlı döneminde Bosna Sancak Beyi Ferhat Paşa adına Mimar Sinan'ın öğrencisi tarafından 1579 yılında yaptırılan ve klasik dönem Osmanlı mimarisinin özelliklerini yansıtan cami ve kütüphane, 7 Mayıs 1993 tarihinde Çetniklerce yıkılmış, tepkiler üzerine tarihi cami ve kütüphanenin yeniden yapılması için çalışma başlatılmıştı. 

     Restorasyon çalışmalarının başladığı 2001 yılından bu yana önemli bir mesafe alınırken, caminin minaresine düzenlenen törenle alem yerleştirildi. Bosna Hersek Reis-ul Uleması Dr. Mustafa Ceriç, burada yaptığı konuşmada, ''Ferhat Paşa Camisi'nde vaaz vermek kolay değil. Banya Luka'da kalan ya da şehri terk eden insanlar için de teselli ifadeleri bulmak kolay değil....