14 / 05 / 2024

bostanlı deresi çelik köprü

bostanlı deresi çelik köprü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

Beykoz Küçüksu Deresi kenarındaki kapalı pazar alanı ne oldu?

Beykoz Küçüksu Deresi kenarında yapımı süren kapalı pazar alanının beton zemini ve çelik direkleri söküldü. Mustafa Yılmaz isimli pazarcı, Pazar yerindeki beton zemin ve direklerin sökülüp tekrar dikilmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Karşıyaka Demirköprü bölgesi yeniden doğdu!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi’nin taşmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Karşıyaka Demirköprü'nün çehresi değişti!

Karşıyaka Demirköprü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla yeniden doğdu. Kamulaştırmalar yaparak Bostanlı Deresi’ni ıslah eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeni ve modern çehresini park ve spor alanlarıyla süsledi.

Karşıyaka Demirköprü imar planına uygun hale getirildi!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi'nin tasmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

İskendurun Kaplan Deresi sorunu ne zaman çözülecek?

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayılan ile Demir Çelik sitelerini birbirine bağlayan Kaplan Deresi üzerinde incelemelerde bulundu.

İzmir Bostanlı Deresi'nin kıyıları yenileniyor!

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez'i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen "İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında, sıra, Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi.

Bostanlı Deresi çevre düzenleme ihalesi 30 Haziran'da!

Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında Bayraklı sahil şeridinin uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de 30 Haziran tarihinde yapım ihalesine çıkıyor...

Bostanlı Deresi cezibe merkezi oluyor!

Bostanlı’da yapılacak düzenleme ile Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması, kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşımın sağlanması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

İzmir Bostanı Deresi ve çevresi yapım ihalesi ne zaman?

Kıyı tasarımında sıra Bostanlı Deresi’ne geldi “İzmirdeniz Projesi” kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor.

İzmirdeniz Projesi'nde sıra Bostanlı Deresi’nde!

Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyen, Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor.

İzmir Bostanlı Deresi kıyı tasarımı ihaleye çıkacak!

" İzmirdeniz Projesi " kapsamında Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine çıkmaya hazırlanıyor...

Karşıyaka Bostanlı Deresi üzerinde yapılan 4 köprü ne zaman açılacak?

Karşıyaka'da Bestekar Yusuf Nalkesen Sokak ve çevresindeki trafiği rahatlatmak amacıyla yaptırılan köprüler, İZSU'nun bitmek üzere olan ıslah projesini değiştirmesi yüzünden bir türlü hizmete açılamadı.

bostanlı deresi çelik köprü Haberi

bostanlı deresi çelik köprü


Ocak ayından itibaren Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerine başlanan Karşıyaka Tramvayı'nda önemli bir eşik daha geçildi. Tramvayın Bostanlı Deresi'ni aşarak oradan  Alaybey'e kadar ulaşmasını sağlayacak 37 metre uzunluğundaki çelik köprünün montajı tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, üretimi 15 gün süren 150 ton ağırlığındaki köprünün montajını ise sadece üç günde bitirdi. 9 metre genişliğindeki çelik köprü üzerine gidiş-dönüş olmak üzere 2 hat ve 1 adet makas monte edilecek. 


14 durak olarak planlanan 8.8 kilometrelik Karşıyaka tramvay hattı, Alaybey’den başlayıp gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek, Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar...