07 / 07 / 2024

botanik otobüs nedir

botanik otobüs nedir

Daha fazla yeşil alan fikriyle tasarlanan "BOTOBÜS", özellikle yaz aylarında otobüsün iç sıcaklığı noktasında tasarruf sağlayacak. Otobüsün üst kısmında oluşturulan ekolojik çatının da görevi var...

Askıda otobüs bileti dönemi başladı! Bedava otobüs bileti almak isteyen öğrencilere bayram ettirecek müjde

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla memleketlerine bayram tatiline gitmek isteyen öğrencileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Türkiye'de ilk kez askıda otobüs bileti uygulaması başladı. Askıda bilet uygulaması nedir, askıda bilet uygulamasına nasıl başvurulur, askıda bileti kimler alabilecek?

Gayrimenkullerin devrinde ödenmesi gereken harcın ölçüsü nedir?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işleminin tamamlanabilmesi için tapu harçlarının ödenmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkullerin devrinde ödenmesi gereken harcın ölçüsü nedir? İşte yanıtı..

Tapu harcının ölçüsü nedir?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Taşınmaz alım satımlarında bu bedelin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcının ölçüsü nedir?

Beylikdüzü Belediyesi metrobüse ulaşım için otobüs seferi düzenliyor!

Beylikdüzü Belediyesi, yoğun kar yağışının bölgeyi etkisi altına alması sonucu ilçe içi ulaşımını sorunsuz sağlamak amacıyla belirlenen noktalardan metrobüse kadar ring otobüs seferleri düzenliyor.

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi!

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi. Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi.

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş!

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş. İl Trafik Komisyonu, Harem Araba Vapuru İskelesi'nde bir terminal tesisi için karar almış ve durum Belediye'ye bildirilmiş.

Kuşadası'na deniz otobüsü müjdesi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nın arıtma tesisinin Haziran ayında hizmete gireceğini, Kuşadası-Güzelçamlı arasında deniz otobüsü seferlerinin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve yolların asfaltlanacağının müjdelerini verdi.

Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği il müdürlüğünce onaylanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğ'üne gönderildi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 13.5 milyon TL'ye 15 yıllığına kiralık!

Düzce Belediyesi tarafından, Düzce Darıcı'da yapımı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali temizlik, güvenlik, peyzaj, ısınma-soğutma, bakım-onarım ile her türlü idari-teknik işin yapılması şartıyla 15 yıl süreyle kiraya verilmek suretiyle 1

Aksaray'da otobüs durakları yenileniyor!

Ulaşım Master Planı çerçevesinde şehir merkezi dahil bir çok noktada köklü değişimler yapan Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde yıpranmış otobüs bekleme duraklarını yenileriyle değiştirmeye başladı.

Karamürsel Otobüs Terminali ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’ndeki dükkanlar kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısında mülkiyetleri Büyükşehir Belediyesi’ne ait Karamürsel Otobüs Terminali’nde yer alan yazıhaneler ve Gölcük Saraylı Kalıcı İş Merkezi’nde bulunan iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı.

İstanbul Deniz Otobüsü seferleri iptal!

Marmara bölgesinde etkili olan yağış ve şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsü İşletmesinin (İDO) sabah saat 07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı, gibi bir çok seferleri iptal edildi.

Urlalılar yeni otobüs seferleri istiyor!

Urla'da vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nden kent merkezine direkt otobüs hattı koymasını istiyor. Vatandaşlar, "Kent merkezine ulaşmak için evlerimizden en az 4 araca binmek zorunda kalıyoruz" diyor

botanik otobüs nedir Haberi

botanik otobüs nedir


"BOTOBÜS" adını taşıyan botanik otobüs, üstündeki bahçesiyle trafiğe çıktı. 


İETT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, daha fazla yeşil alan fikriyle tasarlanan "BOTOBÜS", özellikle yaz aylarında otobüsün iç sıcaklığı noktasında tasarruf sağlayacak.  


İstanbul'un çeşitli hatlarında yolcu taşıyacak olan "BOTOBÜS", ilk olarak "87 Edirnekapı-Taksim" hattında hizmet verecek. 


"BOTOBÜS", üst kısmına yerleştirilen bitkilerle fotosentez yaparak karbon emisyonunu azaltırken, çatısı güneş ışınlarına direkt maruz kalmadığı için enerjiden tasarruf sağlayacak ve klima performansını artıracak. Boşa akan klima suyuyla da yaz-kış canlı kalabilen bitkilerden oluşturulan ekolojik çatıdaki bitkiler sulanacak....