09 / 05 / 2024

Boya pazarı 2015

Boya pazarı 2015

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Başkanı Ahmet Faik Bitlis, dünya boya pazarı büyüklüğünün 2030 yılına kadar yıllık yüzde 3.5 artmasını beklediklerini söyledi.

DYO, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor!

DYO, 2,2 milyar dolarlık Türkiye boya pazarının büyük oyuncularından biri. Bu yıl ciroda 1 milyar TL'yi aşacak olan şirket, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor. DYO Genel Müdürü Serdar Oran, "Beş yılda Rusya pazarındaki ciromuzu 5 kat artıracağız" diyor.

Ofis pazarında kiralama ve satış hızı azaldı!

Son yıllarda en fazla yatırım çeken alanların başında gelen Türkiye ofis pazarında kiralama ve satış talepleri azaldı. 2015 yılında toplam 327 bin m2 olan işlem sayısı 2016 yılında azalarak 202 bin m2’ye düştü.

Clariant, boya üreticilerinin sürdürülebilirlik performansını artırıyor!

Clariant, kolayca dağılabilir pigmentlerle boya üreticilerinin sürdürülebilirlik performansını artırıyor. Boya endüstrisi Türkiye’de, başarılı pazar büyümesini devam ettirmek için Ar-Ge ve inovasyona öncelik veriyor.

Bandırma Kapalı Pazar Yeri hizmete açıldı!

Bandırma Belediyesi tarafından 2015 yılında yapımına başlanan Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Alanı görkemli bir açılışla misafirlerine kapılarını açtı.

Kayseri Tavlusun Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri açıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 21 Ağustos 2015 tarihinde temeli atılan Tavlusun Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri'nin tamamlanarak bölge halkına hizmet vermeye başladığını söyledi.

Bandırma Kapalı Pazar Yeri Temmuz'da tamam!

7 Şubat 2015 tarihinde başlatılan ve Bandırma'ya yılardır özlemini duyduğu kapalı pazar yeri, halka söz verilen süre içerisinde tamamlanacak. Bandırmalıların hizmetine sunulacak proje için ekipler gece gündüz titizlikle çalışıyor.

DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı. En yüksek kira değeri geçen dönem ile aynı olarak Levent-Etiler bölgesinde 47 ABD dolar/metrekare/ay seviyesinde kaldı.

Ankara Osmanlı Halk Pazarı temel çalışmaları tamamlandı!

Aralık 2015’te Osmanlı Halk Çarşısı’nda çıkan yangında 250 iş yerinin tamamen yanmasının ardından iki hafta önce inşaatına başlanan yeni pazarın temel çalışmaları tamamlandı.

Filli Boya, Çevreci Tesis ödülüne layık görüldü!

Filli Boya, 2015 yılında üretim ve hizmet faaliyetlerinden kaynaklanan 3.382 ton atığı geri dönüşüme göndererek, ülke ekonomisine geri kazandırdı.

İstanbul Ofis Pazarı 2015 4. çeyrek raporu yayınlandı!

Propin Property Investment Consultancy’nin hazırladığı “İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2015 Dördüncü Çeyrek Raporu” yayınlandı. Rapor, ofis stokundaki artışın 2015 yılında da devam ettiğini gösteriyor.

Osmanlı Halk Pazarı 3 ay sonra teslim!

Keçiören'de 20 Aralık 2015’de elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül olan Osmanlı Halk Pazarı’nın yeniden inşasına başlandı. Büyükşehir Belediyesi inşaatın 3 ay içinde bitirileceğini söyledi

Beyaz eşya sanayicileri yeni pazar olarak Latin Amerika’ya yöneliyor!

2015 yılında yüzde 6 büyüyen beyaz eşya sanayicileri yeni pazar olarak Latin Amerika’ya yönelecek. TÜRKBESD Başkanı, Ergün Güler, 30 milyar TL ciroya ulaştıklarını belirterek, “Üyelerimiz 150 farklı ülkeye ihracat yapıyorlar” dedi

DTZ Türkiye 2015 yılı 3. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir & Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 3. çeyrek raporu yayınlandı...

Boya pazarı 2015 Haberi

Boya pazarı 2015

Bu artışta yıllık yüzde 5'le en büyük katkıyı Asya pazarlarının vereceğini ifade eden Bitlis, Türkiye boya pazarının, Avrupa'dan daha fazla büyüyeceğini kaydetti. 



Uzun vadeli kimya stratejisi belirlenmeli 

Bitlis, Türkiye boya pazarının ihracat hariç 2.2 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını belirtti. Bunun miktar olarak yüzde 6Q'ınm inşaat boyalarından yüzde 40'ının ise sanayi boyalarından oluştuğunu anlatan Bitlis, değer olarak ise tam tersi bir tablonun olduğunu bildirdi. 2013 yılı toplam küresel boya hacminin ise 40 milyon tonu aştığını kaydeden Bitlis, sektörün parasal değerinin 100 milyar doların üzerinde olduğunu ve bu hacmin yüzde 57'sinin sanayi boyalarından, yüzde 43'ünün ise dekoratif (inşaat) boyalardan oluştuğunu açıkladı. 2030 yılında dünya boya pazarı büyüklüğünün yıllık ortalama yüzde 3.5'luk artış ile şu anki mevcudun 2 katma çıkılacağı öngörüsü olduğunu bildirerek, bu...