05 / 05 / 2024

Bozcaada-Gökçeada çevre düzeni planı

Bozcaada-Gökçeada çevre düzeni planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bozcaada ile Gökçeada’nın yüzde doksanını ‘bağ evi’ adı altında imara açılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına meslek odaları tarafından dava açıldı.

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un çevre düzeni planı değişti!

Kanal İstanbul'un 2011 yılında hazırlanan tanıtımındaki ilk çevre düzeni planı değişti. Bugünkü tanıtım filminde bölgede gökdelenler bulunmuyor, adeta yemyeşil bir kasaba görülüyor.

Çanakkale Gökçeada'daki kentsel dönüşüm planı TBMM'de!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Gökçeada Belediyesi'nden kaçak yapı ısrarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak olduğu belirlenmesine rağmen Gökçeada Belediyesi, arkeolojik sit alanında yapılan iki katlı betonarme binalardaki çalışmalarına devam ediyor.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Gökçeada Belediyesi'nin arkeolojik sit alanında başlattığı inşaata inceleme!

Gökçeada Belediyesi koronavirüs sürecini fırsata dönüştürmek amacıyla kısa süre içerisinde iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri tepki gösterdi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılarla ilgili işlem başlattı.

Gökçeada'da hukuksuz inşaata protesto!

Gökçeada'da TOKİ konutlarının yer aldığı yeşil alan, Belediye tarafından önce arsaya dönüştürüldü ve alan şahsa satıldı. Alanın arsaya dönüşmesi hakkında davanın devam ettiğini belirten Gökçeadalılar çalışmayı protesto etti.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu Çevre Düzeni Planı’ndaki değişikliğe itiraz etti!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevre Düzeni Planı’nda yaptığı değişikliğe itiraz etti. Bir araya gelen yurttaşlar "Kanala değil, depreme bütçe" pankartı açarak "Rant ve talan projesi", "Kanal İstanbul'a hayır" yazılı pankartlar taşıdı...

Kağıthane 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Arıcılar Mevkii Gecekondu Önleme Bölgesine İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bozcaada-Gökçeada çevre düzeni planı Haberi

Bozcaada-Gökçeada çevre düzeni planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Bozcaada ile Gökçeada’nın yüzde doksanını ‘bağ evi’ adı altında imara açılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına meslek odaları tarafından dava açıldı. Dava dilekçesinde Çanakkale ve Balıkesir bölgesinde yaşanması muhtemel felaketler sıralandı.


TMMOB Şehir Plancıları Odası, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 8 Eylül ’de askıya çıkarılan Çanakkale-Balıkesir 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planına Eylül ayında itiraz etti. Ancak itirazları sonucu planda herhangi bir değişiklik yapılmayınca meslek odaları konuyu yargıya taşıdı. 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının telafisi imkansız zararlar doğuracağını belirten odalar, söz konusu haritayla ilgili ‘yürütmeyi durdurma’ talebiyle Danıştay’a başvurdu.


GÖKÇEADA’NIN İMARA AÇILMASI


Radikal’de yer alan habere göre; Gökçeada’nın güneyi, Çanakkale’nin...