06 / 05 / 2024

Bozcaada kruvaziyer turizm projeleri

Bozcaada kruvaziyer turizm projeleri

Karanvan Turizm Genel Müdürü Baltazzi: "Bozcaada'ya önümüzdeki yıl mayıs ve ekim aylarında 11 sefer düzenlenecek. Gemiler adanın yaklaşık 1 mil açığında demir atacak. Yolcuların 150 kişilik tender botlarla adaya çıkmaları sağlanacak" dedi.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Princess Kruvaziyer Turizm Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Princess Kruvaziyer Turizm Organizasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tolgar Bıyıklı tarafından kuruldu. 

Bozcaada’daki lüks villalar vatandaşların tepkisini çekti!

Çanakkale turizm cenneti Bozcaada’nın dünyaca ünlü Akvaryum Koyu’nun sırtlarında inşa edilen 19 villa, vatandaşların tepkisini çekti. İnşaat firması yetkilileri, “Yaptığımız kanunsuz bir iş yok” diye açıklama yaptılar. 

Bozcaada yapılaşma baskısıyla karşı karşıya kaldı!

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Galataport, İstanbul’un en değerli projelerinden biri olacak!

"Şu dönemde Galataport projesini yapıyorsunuz Doğuş Grubu’yla. Günde 2-3 gemi gelirken İstanbul’a, artık kruvaziyer turizm bitiş noktasına geldi. Biz ne yaptık? diyor musunuz?" sorusuna İş adamı Serdar Bilgili, "Galataport İstanbul’un en değerli projelerinden biri olacak" dedi.

Bozcaada’da silueti bozan yapılar için yeni plan hazırlanacak!

BOZCAADA turizminin geliştirilmesi için bir turizm master planı hazırlamak isteyen Bozcaada Belediyesi, Ocak 2016’da Batman Üniversitesi’yle bir protokol imzaladı. Ardından üniversiteden bir ekip Bozcaada’ya giderek incelemelerde bulundu.

Antalya'ya kruvaziyer ve yat limanı yapılacak!

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm kenti Antalya'ya yapılacak kruvaziyer ve yat limanı için deniz ile kara zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

Bozcaada’da trafik devrimi!

Çanakkale’nin Kuzey Ege’deki turizm merkezi Bozcaada’da, İlçe Trafik Komisyonu ‘devrim’ niteliğinde kararlar aldı. Trafik kargaşasını önlemek için ada merkezi, turizm sezonu boyunca araç trafiğine kapatıldı.

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Türkiye Kruvaziyer Platformu, 2. Genel Toplantısını geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da yaptı. Toplantıya, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir'de kruvaziyer turizminin gelişmesi için adım atılıyor!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak 9 Mart'ta Ankara'da toplanacaklarını, Ulaştırma ve Turizm Bakanlarının da davetli olduğu toplantıda sorunları masaya yatıracaklarını bildirdi.

Bozcaada kruvaziyer turizm projeleri Haberi

Bozcaada kruvaziyer turizm projeleri

Karanvan Turizm Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, kruvaziyer gemilerin gelecek yıl mayıs ve ekim aylarında Bozcaada ilçesine 11 sefer düzenleyeceğini söyledi. 


Baltazzi, Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kruvaziyer turizminin ekonomik getirilerini sayısal verileri ortaya koyarak paylaştı.


Ege'yi de içine alan Akdeniz çanağının, toplam kruvaziyer turizmi pastasının yüzde 72'sini oluşturduğunu aktaran Baltazzi, geçen yıl Türkiye'ye bin 700 civarında sefer düzenlendiğini belirtti.


Yunanistan ve Türkiye'yi kruvaziyer turizmi alanında karşılaştıran Baltazzi, komşu ülkenin bu sektörden ciddi gelir elde ettiğini vurguladı. Baltazzi, Türkiye'nin de kruvaziyer sektöründe gelişime açık bir ülke olduğunun altını çizdi.


Bozcaada'nın Ege'deki Yunan adalarına yakınlığı ve İstanbul'a geçiş yolu üzerinde bulunması nedeniyle kruvaziyer sektörü için önemli bir noktada olduğunu söyleyen Baltazzi, adaya gelecek yıl mayıs ayından itibaren test amaçlı ziyaretlerin yapılacağını bildirdi.


 Yolcuların...