21 / 05 / 2024

boztepe teleferik

boztepe teleferik

Ordu'nun "seyir terası" konumundaki 510 rakımlı Boztepe'ye hem ulaşımı kolaylaştırmak hem de kentin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yaklaşık 3 yıl önce 9 milyon lira maliyetle yapılan teleferikle 3 milyona yakın yolcu taşındı...

Ordu Boztepe'de çarpık yapılaşmanın önüne geçilmeli!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Talat Köksal, en önemli mesire ve turizm alanı, teleferik ile her yıl on binlerce insanın ziyaret ettiği 500 metre yüksekliğindeki Boztepe'nin çarpık yapılaşmaya karşı korunması gerektiğini belirtti.

Ordu'ya 30 kilometrelik teleferik hattı kurulacak!

Ordu'da kurulacak 30 kilometrelik teleferik hattıyla, sahilden 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na çıkılabilecek. Ordu'da daha önce teleferik projesi 530 rakımlı Boztepe'ye yapılmıştı.

Trabzon Boztepe'ye yapılacak teleferik için yeni proje belirlendi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu teleferik konusunda daha önce benimsenmeyen Boztepe’ye yapılacak proje yerine sahilden Zağnos Vadisi boyunca Çamoba’ya doğru uzanan proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Trabzon Boztepe teleferik imar planı askıda!

Trabzon Ortahisar İlçesi, Boztepe Mahallesi, 3. Derece Doğal Sit Alanı, Teleferik Tesisi (Üst İstasyon) ve güzergahının bir kısmı ile Kanuni Bulvarı I. Etabına ilişkin imar planı askıda...

Ortahisar Boztepe Teleferik imar planı askıya çıktı!

Trabzon Ortahisar Boztepe Mahallesi Teleferik Tesisi (Üst İstasyon) ve güzergahının bir kısmı ile Kanuni Bulvarı I. Etabına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı.

Bursa şehir içi teleferik projesi imar plan değişikliği kabul edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şehir içi teleferik projesi ile ilgili imar plan değişikliği raporu oy birliğiyle kabul edildi. Nisan ayı olağan toplantısı, Eski İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda Atilla Ödünç başkanlığında gerçekleştiril

Bursa'da teleferik projesiyle ilgili imar plan değişikliği kabul edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şehir içi teleferik projesi ile ilgili imar plan değişikliği raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Bursa teleferik projesi imar değişikliği kabul edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan şehir içi teleferik projesi ile ilgili imar plan değişikliği raporu oy birliğiyle kabul edildi. CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, teleferik projesi konusunda Büyükşehir’i tebrik etti.

Trabzon'a raylı sistem ve teleferik şart!

ADALET ve Kalkınma Partisi Trabzon milletvekili aday adayı Ömer Yıldız, Trabzon’un dünya şehri olabilmesi için tren yolu, hafif raylı sistem ve teleferik projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

1991 yılında İstanbul'a ilk teleferik!

1991 yılında İstanbul'da ilk kent içi teleferik Maçka'da inşası devam eden Demokrasi Parkı'nda kuruluyormuş. Demokrasi Parkı'ndaki Maçka Çeşmesi ile Hilton arasında çalışacak teleferik 400 mesafede gidip gelecekmiş.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı 2'nci etabı 1 Nisan'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabı hizmete açılacak!

Ankara’da yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. Etabın hizmete alınması için son çalışmalar yapılıyor. Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattında toplam 4 durak bulunuyor.

Trabzon Boztepe Towers'da fiyatlar 85 bin TL'den başlıyor!

Papillon Tur tarafından hayata geçirilen Trabzon Boztepe Towers projesinde daireler 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve villa katlarından oluşuyor. Trabzon Boztepe Towers'da fiyatlar 85 bin TL'den başlıyor.

boztepe teleferik Haberi

boztepe teleferik

Ordu'nun "seyir terası" konumundaki 510 rakımlı Boztepe'ye hem ulaşımı kolaylaştırmak hem de kentin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yaklaşık 3 yıl önce 9 milyon lira maliyetle yapılan teleferikle 3 milyona yakın yolcu taşındı.


Bölgenin önemli turizm yatırımlarından teleferik, Ordu'ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında hizmete giren teleferiğin bölgenin turizmine önemli katkılar yaptığını söyledi.


Yılmaz, 3 yıllık süre içerisinde 2 milyon 800 bin civarında yolcunun teleferikle taşındığını ifade ederek, şöyle konuştu:


"Bu yıl itibarıyla henüz sezon bitmemiş olmasına rağmen yaklaşık 700 bin vatandaşımız teleferiği kullandı. Teleferik bizim markamız oldu. Zaten görsellerimizde ve fotoğraflarımızda teleferiğe geniş yer veriyoruz. Artık kentimize gelen yerli ve yabancı turistler teleferik sayesinde kışıyla, yazıyla doyasıya ilimizi...