15 / 05 / 2024

Bozulan asansörün parasını kim karşılar

Bozulan asansörün parasını kim karşılar

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Trz Asansör İnşaat Elektrik Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Trz Asansör İnşaat Elektrik Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

Fırın fiyatında inanılmaz indirim! Okuyunca inanmayacaksınız! İhtiyacı olmayan bile alacak!

Türkiye’de dar gelirli vatandaşlar, hemen her ürünün en ucuzunu bulmak için oldukça fazla zaman harcıyor. Biz de geliri sabit olan ancak enflasyon karşısında hiç olmazsa satın alırken parasını korumak isteyen vatandaşlar için bu kez fırınlarla ilgili bir araştırma yaptık.

Ogm Asansör İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ogm Asansör İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Altın, Nizamettin Altın ve Rasim Altı ortaklığında kuruldu.

Doğalgaz krizi çimento sektörünü vurdu!

Enerji tüketiminde ikinci sektör konumunda bulunan çimento fabrikalarının doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının üretime ara vereceği aktarılırken, fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fırının 9 aya kadar üretimden kopabileceği belirtiliyor.  

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

Bilici Asansör İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilici Asansör İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Hülya Bilici tarafından kuruldu.

İzmir depremi asansör denetimlerini yeniden gündeme getirdi!

Türkiye genelinde asansör sayısı 550 bini aşarken, en çok asansör 147 bin 271 adetle mega kent İstanbul'da bulunuyor. Uzmanlar, deprem sırasında asansörün kullanılmaması konusunda uyarıyor.

Antalya'da inşaat asansörünün halatı koptu: 2 işçi yaralandı!

Antalya'da 7 katlı binanın dış cephe boyasını yaptıkları sırada 2'nci kattan düşerek ağır yaralandı.

Asansör kullanmayanlar parasını ödemek zorunda mı?

KMK’nın 20. maddesinde “anagayrimenkulün giderlerine katılma” açık-net olarak düzenlendi. Buna göre, kat malikleri kanunen ortak giderlere katılmak zorunda.

Cennet-Cehennem mağaralarına yapılan asansör ve seyir terasına tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem mağaraları için 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 10 milyon TL'lik asansör projesi tartışmalara sebep oldu. Demir asansörün bölgenin doğal yapısına zarar verdiği belirtildi...

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar Haberi

Bozulan asansörün parasını kim karşılar

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu  bazı kat maliklerinin binada toplanan aidat bedeliyle bu tadilatın yapılmasını istediğini söylüyor. Peki bozulan asansörün parasını kim karşılar? İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Asansör gibi ortak giderler, bağımsız bölüm maliklerinin katılması gereken giderlerdir. Konu ile ilgili olarak bakılacak nokta, malum işletme projesi; gelecek bir sene içerisinde yapılacak olan tahmini giderlerin aylara bölünerek, kat maliklerinden alınması amacıyla yapılan bir projedir.

Gelen soruda şayet işletme projesinde asansör gizi ortak alanların onarımına bakılmış ve bunun için toplanacak olan para projeye aktarılmışsa asansör gibi ortak alanların onarımı aidatlardan karşılanır. Fakat tüm giderler işletme projesinde bulunmayabilir. Zira sene içerisinde binada ne gibi sıkıntıların yaşanacağı bilinmez. 

Anlatılan olayda da işletme projesinde...