05 / 05 / 2024

Braga Belediye Stadı tasarımı

Braga Belediye Stadı tasarımı

Portekiz'in Braga takımına konuk olacak Konyaspor'u UEFA'nın 'sanat eseri' olarak gördüğü enteresan bir stat konuk edecek.

Silivri Değirmenköy Stadı sosyal tesise dönüşecek!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Değirmenköy'de inşa edilen stadın yaşam merkezi olacak bir sosyal tesisine dönüşeceğini dile getirdi. 

11 yıllık Yeni Buca Stadı yıkılmayı bekliyor!

11 yıllık Yeni Buca Stadı'nın yeni hali yürek burkuyor. Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin yıkım kararı, Danıştay tarafından onaylanmıştı. Danıştay, kararı belediye tarafından açıklanmıştı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı için karar bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin kasım ayı toplantısında tüm partilerin oy birliği ile mülkiyeti İBB’ye ait Başakşehir Stadı’nın 127 dönümlük arazisinin tahsisi konuşuldu.

Silivri'ye 10 bin kişilik şehir stadı müjdesi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Göz bebeğimiz Silivrispor’umuza, kentimize, Silivri’mize yakışan 10 bin kişilik şehir stadı istiyoruz bunu yapacağız" dedi.

Karşıyaka Stadı'nda yeni gelişme!

 Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "KSK'nin özlemle beklediği stadına kavuşabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Stat Karşıyaka'nın geleceğidir" dedi.

Ordu Stadı'nın inşaatında son durum!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, inşaatı devam eden yeni stadı hızlı şekilde hayata geçirmeyi ve sporseverlerin hizmetine sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Kocaeli İsmetpaşa Stadı millet bahçesi oluyor!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, İsmetpaşa Stadı’nın bulunduğu arazinin millet bahçesine dönüştürüleceğini açıkladı.

Karşıyaka Stadı için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeli haberi verdi. Stat için İmar Barışı kapsamında  "Yapı Kayıt Belgesi" alındığını inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımlarının tescil edildiğini söyledi. 

Beykoz Stadı açılış için gün sayıyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek açılış için gün sayan Beykoz Stadı'nda incelemeler yaptı.

Eryaman Stadı için geri sayım başladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte yapımı devam eden Eryaman Stadını inceledi.

Ankara Eryaman Stadı'nın inşaatında son durum!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ankara Eryaman Stadı'nın inşaatını inceledi...

Yeni Ordu stadında ilk maç Kasım'da!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çimleri eylülde serilecek yeni Ordu stadında ilk maçın Kasım ayında oynanmasının planlandığını açıkladı...

Kütahya Dumlupınar Stadı Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Stadı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğini açıkladı. 75 bin metrekarelik alan için çalışmalar başlatıldı.

Braga Belediye Stadı tasarımı Haberi

Braga Belediye Stadı tasarımı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Atiker Konyaspor, bu akşam Portekiz'in Braga takımına konuk olacak. Braga'nın maçlarını oynadığı Braga Belediye Stadı, ilginç mimarisiyle Avrupa'nın en orijinal stadı.



2003'te şimdiki haliyle inşa edilen 30 bin 286 kişi kapasiteli stadyumun bir tarafının tribünsüz ve tamamen dağlık taşlık olması ortaya ilginç bir görüntü çıkarıyor.



Doğal bir ortamda maç keyfi sunan stat Avrupa'nın dev ekiplerine ev sahipliği yapsa da, tehlikeyi göze alan çılgın futbolseverlere bu cesaretlerinin karşılığında bedava maç izleyebilme imkanı sunuyor.



Ünlü uluslararası ekonomi dergisi The Financial Times bu stada özel bir haberinde yer ayırdı.



Braga'nın evini Avrupa'daki en güzel statlar arasında gösteren Financial Times'ta, "Portekiz'de mimari açıdan bu eserle karşılaştıracak başka bir şey yok.



Bir tarafı kayalık bir yamaca bakan stadyum insana nefes...