13 / 05 / 2024

Braganın ilginç stadı

Braganın ilginç stadı

UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16'da Fenerbahçe'nin rakibi Braga oldu. Braga, ismi Estádio Municipal de Braga lakabı ise 'Maden Ocağı' olan bu ilginç stadı ile dikkatleri çekiyor.

Bütün gözler asgari ücrette peki özel sektör 2023 yılında yüzde kaç zam yapacak?

Bütün gözler dün başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak yeni asgari ücrette. Ancak özel sektör çalışanları özellikle de beyaz yakalıların maaşlarına gelecek zam da merak konusu. İşte bu konuya ışık tutacak bir araştırmanın ilginç detayları...

Kiracılar dikkat! Mülakata hazır mısınız?

Hürriyet gazetesi yazarlarından Sefer Levent bugünkü yazısında kiracıların ilginç hikayelerini kaleme aldı. İşte Levent'in o yazısı...

Rizeli marangozdan pandemi sığınağı!

Rize'de her geçen gün ilginç evler inşa edilmeye devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen marangoz Kadir Aksoy, kendisine ağaç ev inşa etti. 

Hatay'ın yeni stadının inşaatında son durum ne?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay'da inşaatı tamamlanmak üzere olan stadı gezdi. 

Adana'nın yeni stadı için geri sayım!

Adanalı sporseverlerin büyük bir heyecanla beklediği yeni stat bölgenin göz bebeği haline gelecek. AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Stat gelecek sezon hizmete girecek” diye konuştu. 

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Estudiantes de La Plata'nın yeni stadı açıldı!

Arjantin'in Buenos Aires kentinde yeniden yapılan Estudiantes de La Plata takımının stadı görkemli törenle açıldı.

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

Tottenham'ın yeni stadı bugün açılıyor! 

İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'ın 1.2 milyar Euro'ya mal olan yeni stadı bugün hizmete açılıyor. Yeni stadın ilk maçı bugün oynanacak. 

Tottenham'ın yeni stadı 3 Nisan'da açılacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Tottenham'ın yeni stadının 3 Nisan'da açılacağı duyuruldu. Yeni stadın yapımı için 1 milyar pound harcandı.

Giresun Çotanak Stadı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, inşaatı devam eden Giresun Çotanak Stadı’nı inceledi. Stadın yüzde 75 oranında tamamladığı açıklandı.

Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu Muğla'da yapıldı!

Dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapıldı. İşte o garın ilginç hikayesi... 

Adana’nın yeni stadı 2 aya hazır!

Adana'da yapımına 2014 yılında başlanan, UEFA ve FIFA standartlarındaki yeni stadın inşaatında sona yaklaşıldı. 33 bin kişi kapasiteli stadyumun 2 aya hizmete açılması planlanıyor.

Braganın ilginç stadı Haberi

Braganın ilginç stadı

UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16'da Fenerbahçe'nin rakibi Braga oldu. Braga,  ismi Estádio Municipal de Braga lakabı ise 'Maden Ocağı' olan bu ilginç stadı ile dikkatleri çekiyor.






2003 yılında inşaatı tamamlanan stadyum, 30.154 kişilik kapasiteye sahip. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Stat, Portekizli bir mimar olan Eduardo Souto de Moura tarafından tasarlandı. Hemen yakınında maden ocağı olması nedeniyle, ‘Maden Ocağı' anlamına gelen “A Pedreira” lakabıyla biliniyor. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasını 17 Mart'ta bu statta oynayacak.