05 / 05 / 2024

Brezilya gecekondu mahalleleri

Brezilya gecekondu mahalleleri

Brezilya'nın gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde evsizler koronavirüs ve yoksullukla mücadele ediyor!

Brezilya'nın gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Almanya sosyal konut yapmıyor, evsizlerin sayısı artıyor!

Brezilya'daki favelalar gibi gecekondu mahalleleri olmasa da Almanya'daki yoksulluk azımsanmayacak boyutlara ulaştı. Alman hükümetinin sosyal konut üretmemesi, evsizlerin sayısını artıyor. Ülkede 860 bin kişi evsiz.  

Mamak Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

Ankara Mamak ilçesi Karaağaç-Altıağaç ve Hüseyingazi Mahalleleri Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin olarak hazırlanan 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı teklifleri askıda...

Kağıthane ve Şişli gecekondu bölgesi imar planı askıda!

Bakanlık tarafından 23 Haziran 2015 tarihinde onaylanan İstanbul Kağıthane ve Şişli İlçeleri Seyrantepe ve Huzur Mahalleleri Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı değişikliği bugün askıya çıktı...

Malatya Beydağı'nda gecekondu dönüşüm projesi uygulanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Yenileme projesi uygulanıyor.

Brezilya'da 2 stadyum satışa çıkartıldı!

Brezilya'da yaşanan skandalların ekonomiyi iyice sarsması üzerine stadyumlar satışa çıkarıldı. Natal Stadyumu ile 6 maçın oynandığı ve yaklaşık 190 milyon dolara inşaatı tamamlanan Fonte Nova Stadyumu'nun da %50'si satışa çıkartıldı.

Konya Meram, Uluırmak, Ziya Barlas ve Fahrünnisa mahalleleri riskli alan ilan edildi!

Konya İli, Meram İlçesi, Uluırmak, Ziya Barlas ve Fahrünnisa mahalleleri sınırları içerisinde belirlenen parseller, Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan olarak kararlaştırıldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gecekondu sahipleri TBMM önünde eylem yaptı!

Tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesini isteyen bir grup gecekondu sahibi, TBMM önünde eylem yaptı. Açıklamada, belgelerin iptalini isteyen yasanın da kaldırılması talep edildi.

1989 yılında Baltalimanı'nda 500 gecekondu yerle bir edilmiş!

1989 yılında Boğaziçi'nin Rumeli Yakası'nda, Baltalimanı ve Küçükarmutlu Tepesi'nde 500 gecekondu yerle bir edilmiş. 20 bin nüfusun yaşadığı bölgedeki Boğaz manzaralı gecekondular çevik kuvvet desteğiyle yıkılmış.

Sivas Esentepe ve Yunus Emre mahalleleri riskli alan ilan edildi!

Sivas Merkez İlçesi, Esentepe ve Yunus Emre mahalleleri sınırları içerisinde belirlenen alanlar riskli alan olarak ilan edildi. Bakanlar Kurulu'nun kararı bugün 29289 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gecekondu sahipleri tapu alamayacak mı?

6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Brezilya'da sel 7 bin kişiyi evsiz bıraktı!

Brezilya'nın kuzeybatısındaki Acre eyaletinde şiddetli yağışın neden olduğu selde 7 bin kişinin evsiz kaldığı bildirildi. Eyaletin son 132 yılın en şiddetli doğa felaketini yaşadığı belirtiliyor.

Brezilya gecekondu mahalleleri Haberi

Brezilya gecekondu mahalleleri

Brezilya'nın kuzeyinde "favela" olarak nitelendirilen gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çöplerden topladıkları geri dönüşüm malzemeleriyle geçimlerini sağlayan bölge sakinlerinden bazıları, konutlarının yıkılmasından dolayı dışarıda kaldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, soğuk hava ve yoksulluk sebebiyle zor günler geçiren vatandaşlar, derme çatma barakalarda yaşıyor.

Uyuşturucu bağımlısı olan bu kişilerin favela bölgesine girişleri, koronavirüs nedeniyle yasaklandı. Sadece uyuşturucu temin etmek amacıyla favelaya girişlerine izin veriliyor. Bölgede şimdilik, 85 kişiye koronavirüs teşhisi konulmuşken, 4 kişi ise yaşamını yitirdi.

Bölge sakinlerinden Marry, koronavirüs korkusuyla dışarıda dolaşmaya çekindiğini belirtti.

Çöpten bulduğu cansız mankeni yakarak ısınan Julimar da virüse yakalanmaktan korktuğunu söyledi.

Julimar, farelerin adeta cirit attığı bölgede uyuşturucu kullanımı sebebiyle birçok kişinin tüberküloz, sifiliz gibi...