27 / 04 / 2024

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 



İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, konut yapma hakkı ve imar ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Tarık Balyalı, İstanbul Pendik'te Ak Parti'nin ylarıyla imarı olan bölgelerin konut yapma hakkını arttırılırken, Ertuğrulgazi ve Sülüntepe gibi mahallelerin ise 30 senedir taleplerinin reddedildiğini dile getirdi. 

Sosyal medya hesabı X'ten yaptığı son dakika açıklamasında, bir videoya da yer verdi. 

Pendik te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

TİCARİ ALANLARA KONUT YAPMA HAKKI TANINDI 

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, söz konusu video açıklamasında "Burası Pendik Yenişehir Mahallesi. Aslında bu alandı imar var" diye konuştu. Tarık Balyalı, bu alanların eski plana göre ticari olarak yapılması gereken yerler olduğuna dikkat çekti ve "Pendik Belediye Meclisi'nden çıkan karar bu yapılaşmış yerlere yüzde 20 konut yapma hakkı verildi" ifadelerini kullandı. 

Tarık Balyalı,konunun İBB Meclisi'ne geldiğine dikkat çekerek, Ak Parti Meclis üyelerince yüzde 20 konut yapma hakkının yüzde 50'ye yükseltildiğini belirtti. 

İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından imar planlarının veto edildiğine dikkat çeken Balyalı, "Sanıyorum ki birileri mutsuz olacak diye o yüzde 50 konut yapma hakkı bir sonraki ay yüzde 55'e yükseltildi. Bu hakkın verilme sebebi ne?" açıklamasında bulundu. 

Pendik te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, bunları yanı sıra Ertuğrulgazi ve Sülüntepe Mahallerindeki gecekondulaşmanın hala devam ettiğini vurguladı ve buradaki halkın taleplerinin 30 senedir reddedildiğini aktardı. 

Tarık Balyalı, konuyla ilgili yaptığı bir başka son dakika açıklamasında da zaten yapılaşmış alanlarda konut hakkının neden artırıldığı sorusunu gündeme getirdi ve ortada ciddi bir imar rantı oluştuğunun altını çizdi. 

Balyalı, söz konusu açıklamasında "Yenişehir gayrimenkul rantının çok fazla olduğu bir bölge. Erturulgazi ise gecekondu alanı. Halihazırda gayrimenkul rantının çok yüksek bölgeye bir avuç insan istediği için veriliyor fakat 30 bin insan 30 senedir "imar" istiyor, verilmiyor" ifadelerine yer verdi. 

Ev almak isteyenler dikkat! Sektörde tüm dengeler değişiyor!

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!


Geri Dön