03 / 05 / 2024

brezilya haberleri

brezilya haberleri

Brezilya'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan 12 kentten biri olan Belo Horizonte'de yapım aşamasındaki viyadük, alttan geçen araçların üstüne düştü: 2 ölü, 22 yaralı var.

Brezilya'ya altyapı ve stat inşaatı için Türkiye'den çimento ihraç edildi!

Brezilya'da devam eden 2014 Dünya Kupası, Türk çimento sektörünü ihya etti. Maçların oynandığı stadyumlar, Türkiye'den giden çimentoyla inşa edildi. Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, "Brezilya'ya 5 yıldır ihracat yapıyoruz."

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

Brezilya Devlet Başkanı’nın 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi! İşte ayrıntılar...

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi. İşte Jair Bolsonaro'nun konuyla ilgili o açıklaması...

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Brezilya'da evsiz sayısı artıyor!

Brezilya’daki işsizlik ve yüksek fiyatlar, Kovid-19 salgını gölgesinde evsizlerin sayısını yükseltiyor.

Amazon ormanları Facebook'ta satılıyor haberlerine soruşturma!

Brezilya'da bulunan amazon ormanlarının Facebook'ta satıldığı haberleri üzerine Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi, soruşturma başlattı. 

Brezilya'da boşanan çiftlerin sayısı son 13 yılın en yüksek rakamına ulaştı!

Brezilya'da geçen senenin ikinci yarısında boşanan çiftlerin sayısı son 13 senenin en yüksek rakamına ulaştı.

Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde evsizler koronavirüs ve yoksullukla mücadele ediyor!

Brezilya'nın gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde emlak ofislerinin açılmasına izin verildi!

Brezilya'nın Sao Paulo eyalet yönetimi, 10 Haziran 2020 tarihinden itibaren sokaklarda yer alan mağazalar ve emlak ofislerinin yoğun saatler dışında olmak koşuluyla günde 4 saat açılmalarına izin verdi.

Brezilya’daki ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü!

Latin Amerika’da koronavirüsün en çok etkilediği Brezilya’da bulunan ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü. Ülkede durumu ağırlaşan COVID-19 vakaları burada tedavi edilecek.

Carrefour, Brezilya'daki rakibi Makro'nun mağazalarını satın aldı!

Carrefour, Brezilya'daki rakibi Makro'nun 30 mağazasını 453.69 milyon dolar karşılığında satın almak için anlaştığını açıladı...

Brezilya’da çöken 7 katlı binada ölü sayısı 3’e çıktı!

Brezilya'nın Ceara eyaletinde salı günü 7 katlı bina çöktü. Bina enkazı altında 2 kişinin daha bulunması ile ölü sayısı 3’e çıktı….

Brezilya'da 7 katlı bina çöktü: 2 ölü!

Brezilya'da 7 katlı bir bina çöktü. Olay sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de yaralandı.

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Collor'a yolsuzluk soruşturması!

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da eski Devlet Başkanı Senator Fernando Collor hakkında 1,5 milyon dolar değerindeki emlak yatırımını başka bir şahıs üzerinde göstererek, vergi kaçırmakla suçlanıyor.

brezilya haberleri Haberi

brezilya haberleri


Güney Amerika ülkesi Brezilya'da FIFA 2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan 12 kentten biri olan Belo Horizonte'deki otoban üzerinde yapılan viyadük, alttan geçen otobüs, kamyon ve otomobilin üzerine düştü. Kazada biri otobüs şoförü olmak üzere iki kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ediyor. Viyadüğün, şehirdeki toplu taşıma sistemini iyileştirme amacıyla, Dünya Kupası altyapı planının bir parçası olduğu bildirildi. Çöktüğünde hâlâ yapım aşamasında olan viyadüğün altındaki otoyolda olay anında da trafik yoğunluğunun fazla olduğu belirtildi. Halk, statlara değil hastaneye ihtiyaç duydukları gerekçesiyle kazadan Brezilya hükümetini ve FIFA'yı sorumlu tuttu. Kentte üç gün yas ilan...