29 / 04 / 2024

Brezilya Projelerine Türk müteahhit daveti

Brezilya Projelerine Türk müteahhit daveti

Brezilya’da düzenlenen “Altyapı ve Kamu-Özel Sektör İşbirliği (PPP)” başlıklı toplantısında, Brezilya Planlama Bakanı Nelson BARBOSA, Türk müteahhitlik firmalarını Brezilya'daki projelere davet etti.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Türk müteahhitlerin Sudan'daki projeleri ne olacak?

Sudan’daki darbe sonrası gözler Türk yatırımcıların ülkedeki projelerine çevrildi. DEİK Türkiye-Sudan İş Konseyi Başkanı Güler yaptığı açıklamada"Türk yatırımlarının olumsuz etkilenmez ancak yavaşlama olabilir" dedi.

İran'dan Türk müteahhitlere davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk müteahhitlerini İran'daki inşaat projelerine yatırım yapmaya davet etti

Özbekistan'dan Türk işadamlarına davet!

Türkiye’nin inşaat, müteahhitlik, inşaat malzemeleri alanlarında büyük tecrübeye sahip olduğunu belirten Özbekistan Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov, Türk işadamlarını YİD projelerine davet etti..

Türk şirketler yurtdışında 21 spor tesisi ve stadyum işini aldı!

Adana’dan İzmir’e, Samsun’dan Mersin’e kadar ülkenin dört bir yanında açılan yeni stadyumlar sonrası, Türk müteahhitler yurtdışındaki dev stadyum projelerine de imza atmaya başladı.

Cannes MIPIM 2016'da Türk projelere yabancılardan yoğun ilgi!

Cannes’da, Türk projelerine yoğun ilgi yaşanıyor. 850 katılımcı ile en fazla katılım gerçekleştiren ülkelerin başında gelen Türkiye, inşaat şirketleri, belediyeler ve kamu kurumları ile fuarda milyarlarca liralık şov yaptı.

Rusya'daki Türk inşaatçılar, Mustafa Elitaş'ı ziyaret etti!

Rusya'daki projelerine zorluk çıkarılan Türk inşaatçılar, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ı ziyaret etti. Bakan Elitaş, ülkede milyarlarca dolarlık projelere imza atan işadamlarına çözüm için komisyon kurulması sözü verdi

Körfez ülkelerinden Türk firmalarına 267 milyon dolarlık talep!

Cityscape Fuarı'nda Türk firmaların projelerine Körfez ülkelerinden 267 milyon dolarlık talep geldi. Satışlardaki en önemli etken ise değer kazanan dolar oldu.

Türk firmaları Dubai Cityscape Global 2015'te çıtayı yükseltti!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Cityscape Global 2015 Dubai Fuarı’nda Türk firma temsilcileri ve projelerine üst düzeyde ilgi olmasının sektör temsilcilerinin hedeflerini yükselttiğini söyledi.

Türk Akımı, TANAP ve Şah Deniz'i etkilemez!

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü ve eski ABD Büyükelçisi Morningstar, "Türkiye, Azerbaycan'la çok güçlü ilişkilere sahip. Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum" dedi.

Brezilya Projelerine Türk müteahhit daveti Haberi

Brezilya Projelerine Türk müteahhit daveti

Küresel inşaat pazarının 2025 yılında 15 trilyon ABD Doları düzeyine çıkacağını belirten Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili ve CICA Başkanı Emre Aykar ise Türk müteahhitleri olarak Brezilyalı meslektaşları ile işbirliğine hazır olduklarını vurguladı


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili Emre Aykar’ın Ocak 2015’te Başkanlığını üstendiği CICA’nın 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde Brezilya'nın Brasilia kentinde düzenlenen toplantısında "Altyapı ve PPP" başlığı ele alındı.


Tüm dünyadan 280 sektör temsilcisi


Dünyada PPP uygulamalarının geldiği nokta ve yaygınlaştırma stratejilerinin, uygulamada yaşanan sorunlar ile çözüm önerilerinin değerlendirildiği ve uzun süreli finansman modelleri ele alındığı toplantıya Güney Amerika, K. Amerika ve Avrupa'dan kamu ve özel sektör temsilcisi 280'den fazla katılımcı yer aldı.


“Sektör 2025’te 15 trilyon Dolara ulaşacak”


Toplantının açılış konuşmaları bölümünde konuşan CICA Başkanı Emre Aykar, önümüzdeki dönemde artan nüfus ve...