13 / 05 / 2024

BTK Demiryolu çalışmaları durduruldu

BTK Demiryolu çalışmaları durduruldu

’Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Erzincan-Trabzon Demiryolu çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu "14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihalenin ardından hazırlanacak proje kapsamında yapım çalışmalarına başlanılacaktır" dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde zemin etüdü çalışmaları başladı!

İstanbul'da günde 6,5 milyon kişinin kullanması planlanan hem karayolu hem demiryolu geçişleri bulunacak Büyük İstanbul Tüneli için çalışmalar tüm hızıyla başladı.

Ankara-İzmir hızlı tren çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Ankara-İzmir hızlı tren demiryolu hattının Polatlı-Afyonkarahisar ve Uşak-Salihli kesimlerinin çalışmalarına ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı..

Ankara Sıhhiye'de başkentray çalışmaları başladı!

Başkentray Projesi kapsamında geçen yaz yıkılan Sıhhiye Demiryolu Köprüsü yerine yapılacak yeni köprü çalışmaları nedeniyle Kızılay yönündeki otobüs duraklarının bulunduğu alanda, (25 Ocak Çarşamba) itibaren geçici süreyle şerit daraltması yapılacak.

Hızlı Tren projesinin ilk etabındaki altyapı çalışmaları tamamlandı!

Ankara-Sivas demiryoluyla, İstanbul-Sivas arası demiryolu ulaşımı 5 saat 49 dakikaya inecek.Yozgat-Sivas arası Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabındaki altyapı çalışmalarının önemli bölümü tamamlandı.

BTK Demiryolu hattının çalışmaları durdu!

Temeli 24 Temmuz 2008'de Kars'ta atılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında yapılan çalışmalar durduruldu. Çalışmaların yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

BTK Demiryolu hattında çalışmalar durduruldu!

’Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı.

Karaman-Konya YHT çalışmalarında sona gelindi!

Karaman-Konya arasında devam eden çift hat hızlı tren yol çalışmalarında sona yaklaşıldı. Konya-Karaman arası demiryolu inşaat çalışmaları için 01 Aralık 2014-30 Mart 2015 tarihleri arasında tren seferlerine kapatılmıştı..

Sivas'ta 2. OSB için çalışmalar bu yıl başlayacak!

Sivas'ta kurulum çalışmaları devam eden, her parselinden demiryolu hattı geçecek ve demiryolu sektörü için üretim yapacak fabrikaların ağırlıkta olacağı 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsislerine bu yıl başlanması hedefleniyor.

Şemikler Altgeçidi çalışmalarında yüzde 70 seviyelerine gelindi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler’de kapatılan hemzemin geçidin yerine inşaatına başladığı yaya altgeçidinin çalışmalarında yüzde 70 seviyelerine geldi. işin en zor kısmı olan “demiryolu hattının askıya alınması” işini de başarıyla tamamladı.

Orta Asya demiryolu ağının teknik çalışmaları tamamlanıyor!

Orta Asya'yı Çin'e bağlayan demir yolu ulaşım ağının teknik ve finansman çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi...

Avcılar Beylikdüzü metrobüs çalışmaları bitmiyor!

Habertürk Gazete Yazarı Esra Boğazlıyan, Avcılar Beylikdüzü çalışmaları hakkında en son bilgileri paylaştı. İşte o yazı!

BTK Demiryolu çalışmaları durduruldu Haberi

BTK Demiryolu çalışmaları durduruldu

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattında yapılan çalışmalar durduruldu. BTK hattındaki çalışmaların neden durdurulduğu ise bilinmiyor. ’Asrın projesi’ olarak lanse edilen ve 2008’de Kars’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları tarafından atılan BTK Demiryolu hattında yapılan çalışmalar yüklenici firmalardan kaynaklı problemlerden dolayı durdurulduğu ortaya çıktı. İhaleyi alan firmalardan kaynaklı olarak durdurulduğu ileri sürülen BTK Demiryolu hattının Arpaçay’da bulunan şantiye alanında bütün iş makineleri boş beklerken, şantiyede sadece güvenlik görevlisinin bulunduğu öğrenildi. Yaklaşık 1 yıldır doğru dürüst çalışma yapılmayan demiryolunda ne zaman çalışma yapılacağı ise bilinmiyor.

Çalışmaların durdurulduğu BTK demiryolu hattının 79 kilometrelik Türkiye ayağı 7 yıldır bitirilemiyor. Buna sebep ihale sistemi gösterilirken, BTK’nın Azerbaycan ayağında 540 kilometre, Gürcistan ayağında ise 207 kilometre demir yolu tamamlandığı ve sadece Türkiye ayağında bulunan 79 kilometrelik bölümün bitirilememesi Karslıların da...