06 / 05 / 2024

BTSO İnşaat Konseyi istişare toplantısı

BTSO İnşaat Konseyi istişare toplantısı

BTSO Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ı ağırladı. Sektör temsilcilerinin sorularını yanıtlandıran Demirtaş, Türk yatırımcıların yurt dışında daha fazla inşaat ve müşavirlik hizmeti üstlenebilmesi için Bakanlık olarak çalışmaları hızlandırdıklarını kaydetti.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde kentsel dönüşüm için toplantılar yapılmaya başlandı. İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Bursa şubeleri, İMSAD ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi geçtiğimiz aylarda önemli bir işbirliğine imza attı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

BTSO inşaat sektörü temsilcilerinden Fas'a çıkarma!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyesi inşaat sektörü temsilcileri, yeni işbirlikleri için Fas'ta ziyarette bulundu. Heyet ayrıca Küresel Fuar Acentesi kapsamında Kazablanka/Rabat İnşaat Teknolojileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı’ında incelemelerde bulundu.

İnşaat sektörünün ticaret hacmi 7.2 milyar dolara ulaşacak!

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve BEMO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi Bursa'daki kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Türkiye-Ukrayna ilişkisi inşaat sektörünü etkileyecek!

Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin, Türkiye'nin Ukrayna ile ilişkilerinin de önünü açabileceğini söyledi. Çetin '' İnşaat sektöründe çalışanların ülkeye gidiş gelişleri de rahatlayacak'' dedi.

Bursa'daki inşaat fuarlarını 60 bin kişi ziyaret etti!

BTSO öncülüğünde düzenlenen 'Bursa İnşaat 2016' ve 'İRES Bursa Gayrimenkul Fuarı' sona erdi. 5 gün boyunca 23 ülkeden yaklaşık 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarlar, satışlarını yükselterek ülke ekonomisine büyük katkı sağladı.

İnşaat sektörü Azerbaycan pazarını mercek altına aldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yapı sektörü firmaları Azerbaycan'da ilk defa düzenlenen Recexpo Uluslararası İnşaat Yapı Fuarı'nı mercek altına aldı.

BTSO İnşaat Konseyi nitelikli eleman sorununu çözüyor!

BTSO İnşaat Konseyi, inşaat sektörünün vasıflı eleman sorununa BTSO tarafından hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ile çözüm bulmayı hedefliyor.

BTSO İnşaat Konseyi vasıflı eleman sorununu çözüyor!

BTSO İnşaat Konseyi, inşaat sektörünün vasıflı eleman sorununa BTSO tarafından hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ile çözüm bulmayı hedefliyor.

BTSO inşaat sektörünün nitelikli eleman sıkıntısını çözüyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İnşaat Konseyi, ikinci tur çalışmalarına başladı. İnşaat sektörünün tüm aktörlerinin yer aldığı konsey, vasıflı eleman meselesine Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Merkezi ile çözüm bulmayı hedefliyor.

BTSO İnşaat Konseyi, ikinci tur çalışmalarına başladı!

BTSO İnşaat Konseyi, ikinci tur çalışmalarına başladı. İnşaat sektörünün tüm aktörlerinin yer aldığı konsey, öncelikli eylem planları arasında bulunan nitelikli eleman sorununa; BTSO tarafından hayata geçirilen MESYEB ile çözüm bulmayı hedefliyor.

BTSO inşaat sektörünün vasıflı eleman sıkıntısını çözüyor!

BTSO İnşaat Konseyi, inşaat sektörünün vasıflı eleman meselesine çözüm bulmayı hedefliyor. Çalışmalarına 2013 yılının son çeyreğinde başlayan BTSO inşaat Konseyi, sektörde yol haritalarını belirlediği toplantılarına devam ediyor.

İnşaat sektörü vasıflı eleman sıkıntısını çözüyor!

İnşaat sektörünün tüm aktörlerinin yer aldığı konsey, öncelikli eylem planları arasında bulunan vasıflı eleman meselesine BTSO tarafından hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) ile çözüm bulmayı hedefliyor.

BTSO İnşaat Konseyi istişare toplantısı Haberi

BTSO İnşaat Konseyi istişare toplantısı

BursaTicaret ve Sanayi Odası (BTSO) inşaat sektör temsilcilerini Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ile buluştu. CNN Türk'te yer alan habere göre; inşaat sektöründe yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, İnşaat Konseyi üyeleri sorunlarını direkt olarak sordu. BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda Bursa iş dünyası, yapı müteahhitlerinin sınıflandırılmasını, iş deneyim belgesi, kentsel dönüşüm uygulamaları, iş güvenliğine kadar gündemlerindeki öne çıkan konularla ilgili soru ve istekleri Bakan Yardımcısı Demirtaş’a gönderildi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE UR-GE VE HİSER DESTEĞİ

Toplantının açılışında açıklamalarda bulunan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, İnşaat Konseyi’nin ikinci toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ı ağırladığını söyledi. BTSO’nun inşaat sektöründeki çalışmalar hakkında açıklamalarfa bulunan Şenocak, sektörde toparlanmaya katkı sunmak UR-GE ve HİSER projelerine başladıklarını söyledi. Bursalı firmaların yurt dışındaki iş fırsatlarını değerlendireceklerini söyleyen...