05 / 05 / 2024

BTSO yerel inşaat stratejisi

BTSO yerel inşaat stratejisi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası' nın (BTSO) Türkiye'deki oda ve borsalar arasında ilk kez hayata geçirdiği 18 sektörel konseylerin hazırladığı raporlar. Bursa ekonomisinin geleceğini şekillendiriyor...

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 

İnşaat sektöründe yeni trend modüler yapılar!

Modern bir inşaat yöntemi ve teknolojiyle evirilmiş sürdürülebilir ve yenilikçi bir yapım metodu olan modüler Dorçe Prefabrik tarafından yerel ve uluslararası projelerinde başarıyla hayata geçiriliyor. 

Eskişehir Seyitgazi’deki hastanenin inşaatı ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Eskişehir Seyitgazi'de yapılacağı duyurulan hastanenin inşaatı için henüz bir adım atılmadı. İlçe sakinleri hastane için çalışmaların başlayacağı günü bekliyor.

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin inşaatında sona gelindi!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes'te inşaatı devam eden Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni inceledi.

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

35 katlı rezidans inşaatı iptal kararına rağmen devam ediyor! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi’nden Su Kent Kooperatifine ait 35 katlı rezidans inşaatı iptal kararına rağmen devam ettiği belirtilerek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, yerel yönetimleri görevlerini yapmaya çağırıyoruz" denildi...

Moskova'da inşaat projelerine devam kararı!

Rusya'da hükümet inşaat projelerine devam edilip edilmemesiyle ilgili nihai kararı yerel yönetimlere bıraktı. Moskova'da belediye devam kararı aldı.

İnşaat sektöründe toparlanma başladı!

BTSO Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ı ağırladı. Sektör temsilcilerinin sorularını yanıtlandıran Demirtaş, Türk yatırımcıların yurt dışında daha fazla inşaat ve müşavirlik hizmeti üstlenebilmesi için Bakanlık olarak çalışmaları hızlandırdıklarını kaydetti.

Mustafa Varank'tan inşaat firmalarına yerli malı kullanın çağrısı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlere yerli malı kullanmaları çağrısı yaptı.

İnşaat sektörü finansman desteğini bekliyor!

YEP kapsamında inşaat sektöründe yerel üretime ve tamamlanmaya yakın projelere finansman desteği verileceği açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından sektör temsilcileri atılacak adımları bekliyor...

NEVESOB ek bina inşaatının temeli atıldı!

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divan Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, NEVESOB ek bina inşaatı temel atma törenine katılım gösterdi.

BTSO yerel inşaat stratejisi Haberi

BTSO yerel inşaat stratejisi



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Türkiye'deki oda ve borsalar arasında ilk kez hayata geçirdiği 18 sektörel konseylerin hazırladığı raporlar. Bursa ekonomisinin geleceğini şekillendiriyor. 


BTSO Meclis ve komite üyeleri, sektör temsilcileri, bürokratlar, akademisyenler ve ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin iştirakiyle oluşturulan sektörel konseyler, 2013 yılının Eylül ayından itibaren atölye çalışmalarına başladı. Yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdüren 18 sektörel konsey, yaptıkları çalıştaylann ardından çalışmalarını rapor haline getirerek BTSO Yönetim Kurulu'na sundu. 


Konsey raporlarında yer alan projeleri hayata geçirmek için gerekli adımlar atan BTSO, ilk olarak İnşaat Konseyi tarafından hazırlanan "İnşaat Sektör Raporu ve Yerel İnşaat Stratejisi' yayımladı. 


Söz konusu rapora göre kentsel dönüşümde öncelikli iller arasında bulunan Bursa'da kısa süre içerisinde 'Kentsel Dönüşüm Platformu' kurulması planlanıyor. İnşaat Konseyi tarafından belirlenen bir diğer eylem...