28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 



Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konu ile ilgili yazısına "Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından inşaat sektörü sil baştan revize ediliyor" ifadelerini kullanarak başladı ve bazı yerel yönetimlerin aldığı kararların olduğuna, ancak bunun geniş kapsamlı merkezi yönetim tarafından yasalaştırılmasının da yakın gibi göründüğüne dikkat çekti. 

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Deprem sonrasında pek çok binanın altındaki dükkanlar için kolonların kesildiği iddialarının gündeme gelmesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un , kent ve konut tasarımında yerel dokunun, sosyolojinin de gözetileceğini açıkladığını ve altı dükkan, üstü daire döneminin ise kapanacağını açıkladığını anımsattı. 

İşte Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 


Geri Dön