13 / 05 / 2024

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan deprem felaketlerinin ardından inşaat sektöründeki son durumu kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında inşaat sektöründe nelerin değiştiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Hızalan'ın "İnşaat Sektörü Sil Baştan" başlıklı o yazısı... 



Antalya'da İnşaatlara Fore Kazık ve Beton Perde Zorunluluğu 

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, "Antalya'da depreme karşı dayanıklı binalar için Konyaaltı Belediyesi "fore kazık", Muratpaşa Belediyesi ise "beton perde" sistemlerini zorunlu hale getiriyor" açıklamasında bulundu ve Antalya'nın Konyaaltı ve Muratpaşa belediyeleri tarafından atılan bu adımın tüm Türkiye’ye yayılacağı kanaatinde olduğuna dikkat çekti. 

Buca'da 6 Kat ve Üzeri Binalara Sismik İzolatör Zorunluluğu 

"Buca Belediyesi mart ayı meclis toplantısında 'başkanlık önerisi' olarak gelen gündem maddesine göre Buca'da 6 kat üzeri binalarda sismik izolatör zorunlu hale getirilecek. Meclis komisyonlarına gönderilen teklif gelecek mecliste oylamaya sunulacak" diye konuşan Samet Hızalan, Kuşadası Belediyesi'nin de 4 kat üzeri yapılarda sismik izolatör zorunluluğunun getireceğini belirtti. 

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

Hızalan, Narlıdere Belediye Başkanlığı'nın yamaçlarda toprak kayması riski olduğuna, bu yüzden kazık zorunluluğu getirilebileceğine dikkat çektiğini söyledi. 

Samet Hızalan, açıklamasında "Dikili Belediyesi 3 kat üzeri binalarda jet grout uygulamasını zorunlu hale getirecek" diye konuştu ve bu yerel yönetimlerin aldığı kararların dalga dalga yayılacağına vurgu yaptı. 

İnşaat İznini MTA Verecek

İnşaat sektörü sil baştan: Yerel yönetimler ilk adımları attı! 

TOKİ'nin konut yapmayı planladığı proje alanlarında MTA uzmanlarınca diri fay hattı bulunup bulunmadığı kontrol edilecek. MTA uzmanları bir sahaya olumsuz yanıtını verirse, o sahaya inşaat izni verilemeyecek. 
Toki ile başlayan bu uygulama da genele yayılır umarım..

Konut üreticilerinin fore kazığından, perde betonuna yönetmelikte olsada olmasada yapması gerekiyor artık. Konut sektörü gerek küresel ekonomide gerekse de ülkemizde hep sistem kaynaklı olarak başa bela oldu. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gibi inşaat sektörü de sil baştan yeniden yazılıyor..

İstanbul'da kiraların en çok yükseldiği ilçeler belli oldu!

A101'de sebze ve meyveye yüzde 20'ye varan indirim! A101 online indirimli aktüel kataloğu 10 Mart 2023 fiyat listesi

Tarlasına bahçesine traktör alacak çiftçiler müjde! Erkunt Traktör fiyatları açıkladı! 10 Mart 2023 fiyat listesi...


Geri Dön