16 / 05 / 2024

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek

Konut ve işyeri için ödenen vergiler arasında olan çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi Mart ayı itibari ile başladı. Peki Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceksiniz?

2020 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları açıklandı. Peki bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceksiniz?

Bu yıl 788 bin hak sahibi tapusuna kavuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu yıl 2B arazilerinin satışında, 788 bin hak sahibini tapularına kavuşturduklarını söyledi...

Kent içi raylı sistemlere bu yıl 4,3 milyar TL harcanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl kent içi raylı sistemlere 4,3 milyar TL harcama yapılacak...

Bu yıl 46 bin 700 dar gelirli ev sahibi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, bu yıl içerisinde 46 bin 700 konutun tamamlanıp, vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak!

Ordu'da trafik akışının rahatlatılması için 5 yıl önce yapımına başlanan Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak..

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek?

Konut ve işyeri için ödenen vergiler arasında olan çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi Mart ayı itibari ile başladı. Peki Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar?

İnşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeniden tespit ediliyor. Peki Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz? 

Çevre ve temizlik vergisini, ev ve işyeri ve diğer yapıları kullanan kimseler ödüyor. Peki bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Ankara Eymir Aile Yaşam Merkezi bu yıl açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi'nin yeni projeleri bu yıl hizmete girecek.

Kanal İstanbul Projesi bu yıl ihale sürecine girebilir!

Başkan Topbaş projeyi değerlendirdi "Çevre etkileri dikkate alınmakta. Karadeniz'in Marmara'ya, Ege'nin Karadeniz'e etkileri gözden geçiriliyor. Yoğun bir çalışma var. Bu yıl bir ihale sürecine girebilir. Ama netleşmeyen bazı konular var" dedi.

2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor. Peki, 2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak. 2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Bu yılın öne çıkan mobilya trendleri!

Tüm enerjisiyle sarı, bu yıl mobilyadan duvarlara evlerin her yerinde. En iyi arkadaşı, mor ve tonları. Dingin bir atmosfer yakalamak isteyenlerin tercihi ise mavilerden yana.

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek Haberi

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek

Halk arasında çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergiler arasında bulunuyor. 

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri gereğince ödenen çevre temizlik vergisi sene de iki taksitte tahsil ediliyor. 

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşen çevre temizlik vergisinde ikinci taksitler kasım ayında ödenecek.

Konut ve işyerlerinde çevre temizlik vergisi ödemeleri farklı şekilde yapılıyor. Konutların çevre temizlik vergisi, su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile birlikte vergi borcu da ödenmiş oluyor. Ancak işyerleri için ise belediyeye giderek ödeme yapılması gerekiyor.

Bu yıl çevre temizlik vergisini kimler ödeyecek?

Çevre temizlik vergisi, bina/apartman katında ikamet edenler veya işyerini kullananlar tarafından  ödeniyor. Arsa ve arazilerden vergi tahsil edilmiyor. 

Çevre temizlik vergisinin mükellefi binayı fiilen kullanan oluyor. Yani kiracı varsa taşınmazda kiracı vergiyi ödemekle mükellef...