18 / 05 / 2024

Bu yılın öne çıkan mobilya trendleri!

Bu yılın öne çıkan mobilya trendleri!

Tüm enerjisiyle sarı, bu yıl mobilyadan duvarlara evlerin her yerinde. En iyi arkadaşı, mor ve tonları. Dingin bir atmosfer yakalamak isteyenlerin tercihi ise mavilerden yana.



Bu yılın öne çıkan mobilya trendlerinden biri evleri birer müzeye çevirecek Antik stil. Mısır, Yunan ve Roma antik çağların rüzgârına kapılacak mobilyalar.  Öyle ki, oymalardan kullanılan kumaş ve cila renklerine kadar kendi başlarına bir şaheser olarak tanımlayacağımız parçalar bekliyor bizi. Klasik sevenler bu yıl çok şanslı. Yok, ben eski sevmem diyenlerdenseniz, alternatifsiz değilsiniz. Bu yıl düz renklerden ziyade desenli kumaşlarla bezeli mobilyalara da sıkça rastlayacağız. Bu mobilyalarla evinizde doğal ve eğlenceli bir hava  oluşturabilir, aynı zamanda çarpıcı bir dekorasyona da imza atabilirsiniz. Taşların enerjisine inananları da üzmeyecek gibi bu yılın trendi.  Evlerde taş materyali ve taş desenleri de sık sık kullanılacak. Masadan TV sehpasına, koltuktan pufa ve aksesuarlara kadar birçok parçada taş dokusu veya materyali dekorasyon yelpazesine dahil olacak. Minimal tasarım sevenlere uygun bir seçenek. İç dekorasyonun diğer bir vazgeçilmeziyse geometrik formlar olacak. Bu parçalar sıcak malzemelerle kombinlenerek evlerde yerini alacak. Kubik formlar, konik hatlar, ve daire formları ile natürel cilalı ahşaplar bir arada kullanılacak. Metal grisi ve ahşabın natürel halini birçok tasarımda görmek mümkün olacak.


Dinginlik arayanlara mavi ve tonları…

Mobilya denince akla ilk önce ceviz, kiraz, meşe, kestane renkleri ve kaplamaları geliyor. Şimdilerdeyse durum farklı. Gökkuşağı gibi neredeyse tüm renkleri görmek mümkün. Gerek mobilya gerekse duvarlarda bu yıl tam anlamıyla sarı rengin yılı olacak. Tüm enerjisiyle neon sarıları, soft sarılar, romantik sarılar ve turuncu grupları bu yılın favori renkleri. Tabi bunların yanında gri, kırmızı, mavi, siyah ve beyaz da vazgeçilmezler arasında. Eskilerden vazgeçemiyorum diyenlerdensiniz, klasik mobilyalarınızı yılın moda renkleriyle harmanlayarak, bütçenizi sarsmadan evinize küçük dokunuşlar yapabilirsiniz. Sarı mobilyalar duvarlarınızdaki mor tonlarıyla iyi bir uyum yakalar. Bu yılın en popüler renklerinden diğeri pembe… Şeker pembeden fuşyaya uzanan geniş renk paleti arasından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz, bizden söylemesi. Dinginlikten hoşlanıyorsanız pastel tonlardan deniz mavisi ve laciverte uzanan renk yelpazesi tam size göre.




Renk seçerken dikkat…

* Aydınlık ortamlarda renkler canlı, kapalı havalarda ya da loş ortamlarda soluk görünür.


* Işığın duvar üzerinde geldiği açıya göre renkte ton farklılıkları yaşanabilir.


* Sıcak renkler insanı canlandırır, soğuk renkler sakinleştirir.


* Parlak renklerin kişiyi mutlu ve enerjik bir ruh haline, soluk renklerin ise karamsar bir ruh haline sürüklediği söylenebilir.


* İç mekânlarda duvarlar sıcak tonlar ile boyandığında, odanın normal ısısından birkaç derece fazla sıcak olduğu hissini uyandırır.


* Açık renkler, mekânları olduğundan büyük, koyu renkler ise küçük gösterir.



Zaman/Merve Tunçel


Geri Dön