29 / 04 / 2024

buca kasaplar meydanı tarihi bina restorasyon

buca kasaplar meydanı tarihi bina restorasyon

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

İzmir Göç ve Mübadele Anı Evi yarın açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Kasaplar Meydanı’nda restore ettiği 113 yıllık tarihi bina “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak hizmete açılıyor.

Çiğli Kasaplar Meydanı yeni yüzüne kavuştu!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma mekanlarından biri olan “Kasaplar Meydanı”nı yeni yüzüne kavuşturdu.

Çiğli Kasaplar Meydanı yeniden düzenleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’deki “Kasaplar Meydanı”nı hem tören hem de dinlenme alanı olarak yeniden düzenlerken bölgeye estetik açıdan da değer katacak.

İzmir Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı hizmete açıldı!

Süresinden önce tamamlanan "İzmir Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı" projesi hizmete açıldı. Başkan Kocaoğlu, Buca’ya 2 milyar liralık yatırım daha yapacaklarını müjdeledi.

Buca Kasaplar Meydanı 4 Haziran'da hizmete giriyor!

Kamulaştırmalarla birlikte 12 milyon TL'ye mal olan "Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı", 4 Haziran Cumartesi günü yapılacak törenle hizmete girecek.

Levent Piriştina'dan Buca Şirinyer'e meydan müjdesi!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, başkanlığında geride bıraktığı iki yılını değerlendirirken, Şirinyer için planladıkları Meydan Projesi’nin de müjdesini verdi.

Buca Kasaplar Meydanı’nda sona yaklaşıldı!

Buca’da 20 yıllık özlemde sona yaklaşılıyor. Yıllar yılı “yapıldı yapılıyor” beklentisiyle kaderine terk edilen Kasaplar Meydanı yepyeni görünümü ve işleviyle Bucalılarla buluşmak için artık gün sayıyor.

Buca Kasaplar Meydanı yaz başında açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturmaya başladığı iki katlı otoparkın inşaatını tamamladı. Şimdi sıra üst düzenlemelere geldi. Meydan, sözleşmedeki tarihten önce bitirilerek yaz başında hizmete açılacak.

Buca Koop'a yeni meydan!

Buca Belediyesi, ilçe meydanlarına yönelik çalışmalarına Buca Koop Mahallesiyle devam edecek. Buca Koop'a modern bir meydan kazandırmak amacıyla çalışmalara başlayan Buca Belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor...

İzmir'deki 111 yıllık binanın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

Buca Kasaplar Meydanı’nın yüzde 75'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla yaşama geçirmeye başladığı Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi betonarme çalışmalarında yüzde 75 seviyelerine geldi.

Buca'da köy meydanı yenileme çalışmaları başladı!

Buca'da, aralarında bin yaşında çınarın da bulunduğu 6 anıt ağacı restore eden Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ağaçların bulunduğu köy meydanında doğal dokuya uygun yenileme çalışması başlattı.

Buca Kasaplar Meydanı'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, restorasyon ve kamulaştırmalarla birlikte 10.5 milyon liraya mal edeceği Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı projesinin temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

buca kasaplar meydanı tarihi bina restorasyon Haberi

buca kasaplar meydanı tarihi bina restorasyon


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek. Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla oluşturulacak ‘Anı Evi’ne İzmir Büyükşehir Belediyesi,  “Şimdi Paylaşma Zamanı” diyerek destek bekliyor. 


İnşa tarihinden bu yana birçok müdahale gören yapının tüm özelliklerinin korunarak restore edildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Tarihi binanın Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından ‘Göç ve Mübadele Anı Evi’ olarak düzenleme çalışmaları başlatıldı. Anı Evi ile birlikte,   Türk-Yunan nüfus mübadelesini yaşamış olan mübadiller ve onların 1. 2. ve 3. kuşak akrabalarının anılarını yaşatmak istiyoruz. 2016 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Anı Evi’nde...