15 / 05 / 2024

Bucak yerleşmesi

Bucak yerleşmesi

Coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında münasebet bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen bir idare bölümü olan bucak ne demektir? Bucak nasıl idare edilir? İşte kanun esasları....

Altın fiyatları yerle bir oldu! Altın için yeni rakam verildi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Altın fiyatları yerle bir oldu. Altın fiyatlarındaki düşü sonrasında yeni rakam verildi. 

Euro dibi gördü! Doların gücü euroyu yerle bir etti! Yatırımcılar artık euroya güvenmiyor! Euro kurunda son dakika

Euro bölgesinde resesyon riskinin giderek yükselmesi euro kurunun değerini kaybetmesine neden oldu. Euro 20 yılın ardından dibi gördü. Doların gücü euroyu yerle bir etti. İşte euro kurunda son dakika gelişmesi 6 Temmuz 2022..

Avrupa ülkelerinden İsrail'e Filistin'deki yerleşimleri genişletme politikasına son vermesi çağrısı!

Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere, İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçmesi için çağrı yaptı.

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

FETÖ, Gülen için Belçika'dan çiftlik evi satın aldı!

Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvaran Gülen'in, yargılanmaktan kaçmak için hazırlık yaptığı ülkelerin başında Belçika geliyor. FETÖ'nün Belçika'da Gülen'in yerleşmesi için bir çiftlik evi bile satın aldığı öğrenildi.

New York'ta Hz. İsa için inşa edilen ev satışta!

Hıristiyanlık inancına göre mahşer gününde tekrar dirileceğine inanılan Hz. İsa’nın, kehanet gerçekleştiği zaman ABD’nin New York eyaletindeki Bronx’a yerleşmesi için 1928 yılında inşa edilen 17 odalı bir ev satışa çıktı.

Ankara'daki beşgen MİT kampüsü 2017'de tamamlanacak!

MİT için Ankara Etimesgut'ta, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'unkine benzer beşgen bir kampüs yapılacak. MİT'in Yenimahalle'deki kampüs alanını terk ederek, 2017 yılında Etimesgut'taki bölgeye yerleşmesi planlanıyor.

Bucak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Bucak ilçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalar başladı. Süleyman Mutlu, "Bucak'ta Kentsel Dönüşüme başlıyoruz. Bucak'ı modern bir yerleşim alanına dönüştürmeyi hedefliyoruz.

Burdur Bucak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Bucak İlçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalar başladı. Süleyman Mutlu, "Bucak’ı, sosyal donatıları,parkları, camisi, okulu ve alışveriş merkezleri ile modern bir yerleşim alanına dönüştürmeyi hedefliyoruz. " dedi.

Konut kredisi masraflarının tamamı geri alınabilir mi?

Bilindiği üzere, bankalar tüketicilere kullandırdıkları konut kredisi karşılığında genelde maktu tutarlarda masraf almaktadır. Ülkemizde tüketici bilincinin yerleşmesi ve gelişmesi ile birlikte bazı düzenlemeler getirildi.

Arnavutköy Kent Konseyi yapılması planlanan çalışmaları ele aldı!

Arnavutköy’de kentlilik bilincinin yerleşmesi amacıyla Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan Kent Konseyi, 2015 yılı ilk Genel Kurul Toplantısını Kozlar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Suriyeliler kira fiyatlarını yüzde 25 artırdı!

Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyelilerin yerleşmesi ile Şanlıurfa'da bir yılda yüzde yüz oranında artan kira fiyatları, son iki haftada yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Bucak OSB'de 81 firma 3 bin 500 kişiye istihdam yaratacak!

Ağırlıklı olarak mermer firmalarının faaliyet gösterdiği Bucak OSB'de 81 firmaya daha yer tahsisi yapıldı. Halen bin 500 kişinin istihdam edildiği OSB'de yeni firmaların da üretime geçmesi ile çalışan sayısının 5 bine çıkması hedefleniyor.

Bucak yerleşmesi Haberi

Bucak yerleşmesi

Bucak ne demektir?

Bucak veya nahiye; Türkiye'de coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında ilişki bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen, ilçeden küçük bir mülki idare bölümü olarak tanımlanıyor. 


Günümüzde bucakların işlevselliği kalkmıştır, 1970'lerden beri bucak teşkilatlarına yeni bucak müdürleri atanmamaktadır. Buna rağmen bucaklar hâlâ hukuken tanımlıdır ve resmî istatistiklerde belirtilir. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında bucak yerleşim alanının idaresine ilişkin açıklamalar 4. bölümde şu şekilde yer alıyor: 


BÖLÜM : IV

I - Bucak idare ve teşkilatı

Madde 41 – Bucak; coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında münasebet bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen bir idare bölümüdür.


Madde 42 – Bucak müdürü, bucakta en büyük Hükümet memuru ve temsilcisidir. Bu sıfatla;


A) Bucağın genel idaresinden sorumludur;


B) Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının...