14 / 05 / 2024

Bukoleon Sarayının son hali

Bukoleon Sarayının son hali

İstanbul’daki tarihi yarımadada Bizans döneminden kalma Bukoleon Sarayı’nı görenler şaşırıyor. Adeta bir viraneyi andıran 1600 yıllık tarihi yapı önlem alınmazsa yok olacak...

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

TOKİ'den Konya Sarayönü'ne 79 konut!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Sarayönü'nde 79 adet konut inşa edecek.

İstanbul Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı davasında son durum!

Yıldız Sarayı’nın asma katı ile bodrum katı, 1995'te Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Kültür Bakanlığı geçen yıl protokölü iptal etti. Mimarlar Odası da işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı.

Tarihi Yarımada’daki Bukoleon Sarayı harabeye döndü!

İstanbul’daki tarihi yarımadada Bizans döneminden kalma Bukoleon Sarayı’nı görenler şaşırıyor. Adeta bir viraneyi andıran 1600 yıllık tarihi yapı önlem alınmazsa yok olacak...

TOKİ Konya Sarayönü Ladik 1. Etap başvuruları bugün son!

TOKİ Konya Sarayönü Ladik 2. Etap başvuruları bugün son. Toplamda 38 adet konutun açık satışa çıkarıldığı projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlanan daireler yer alıyor.

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap son başvuru tarihi!

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap son başvuru tarihi 30 Eylül 2015. Aylık 308,69 TL taksitle ödeme yapılabilen projede 180 aya varan vade seçeneği sunuluyor.

TOKİ Konya Sarayönü Ladik son başvuru günü!

2+1 ve 3+1 daire seçeneği bulunan TOKİ Konya Sarayönü Ladik Evleri'nde başvurular bugün başladı. TOKİ Konya Sarayönü Ladik son başvuru günü 30 Eylül 2015 olarak belirlendi.

Biga Adalet Sarayı'nın çatısı uçtu!

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, şiddetli fırtına nedeniyle adalet sarayının çatısı uçtu. Olayda bir kamyon zarar gördü. İlçede oynanması gereken amatör küme futbol maçı ca fırtına nedeniyle iptal edildi.

TİKA Cezayir'deki Dayı Sarayı'nı restore ediyor!

Türkiye, Osmanlı topraklarında Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük ikinci yönetim ve yerleşim kompleksi olan 2 bin yıllık tarihe sahip Kasaba bölgesindeki Dayı Sarayı'nı restore edecek.

Sultanbeyli Emlak Konut kura başvurusu için bugün son!

Emlak Konut tarafından hayata geçirilen Sultanbeyli Konutları 10 katlı 10 blok ve 9 katlı 1 blok halinde inşa ediliyor. Projede kura sistemiyle satışa sunulacak 7 dairelik kura başvuruları için bugün son.

TOKİ Kocaeli Kandıra 518 konut başvuru için yarın son!

TOKİ Kocaeli Kandıra 518 konut başvuru için yarın son. Dairelerin 88 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satıldığı projede başvuru bedeli olarak 4 bin TL ödeniyor.

Ayazma Emlak Konutları kura başvuruları için yarın son gün!

Yaklaşık 300-350 adet konutun satışı yapılacak olan Ayazma Emlak Konutları kura başvuruları için yarın son gün. Projede yer alan daireler 396 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Sultanbeyli Emlak Konutları başvuruları için yarın son!

Sultanbeyli Emlak Konutları başvuruları için yarın son gün. Yüzde 25 peşinat ile ödeme yapılebilen proje 9 katlı 1 blok ve 10 katlı 10 blok halinde hayata geçiriliyor.

Bukoleon Sarayının son hali Haberi

Bukoleon Sarayının son hali

Tarihi Yarımada’da bulunan 1600 yıllık Bizans eseri ‘Bukoleon Sarayı’nın hali içler acısı... Çatladıkapı’da Marmara denizine komşu tarihi eser güçlükle ayakta dururken, iç kısmı ise çöplüğe dönmüş durumda. Önce demiryolu, ardından sahil yolu inşaatı ve çarpık yapılaşma nedeniyle yıllar içerisinde büyük tahribata uğrayan eser, tiner ve balicilerin mekanı haline gelmiş durumda. 


Doğu yakası ayakta kaldı


İlk olarak Arkeofili sitesinde gündeme gelen 1600 yıllık Bizans eserinin durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar ise önlem alınmadığı takdirde 1600 yıllık eserin yok olacağını söylediler. Mimarlık tarihçisi Prof. Dr. Afife Batur, Bukuleon Sarayı’nın günümüzdeki durumu için “Bukoleon Sarayı’nın geçmişi Hristiyanlık öncesine kadar gidiyor. Sarayın batı kısmı, Sirkeci tren hattının yapımı sırasında tahrip oldu. bugün ayakta olan kısmı sarayın doğu yakası. Günümüzde adeta kaderine terk edilmiş bir halde...