03 / 10 / 2024

bülent arınç vakıflar haftası

bülent arınç vakıflar haftası

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "2003 yılından bu yana yılda ortalama 300’ü aşkın vakıf eseri restore ediyoruz. 2015 yılında da 305 vakıf eserinin onarım ve restorasyonu için toplam 300 milyon tutarında ihale gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Bülent Grup İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bülent Grup İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Kurt tarafından kuruldu.

Bülent Arınç'tan SİNPAŞ açıklaması: Yönetim kurulu üyeliği teklifi geldi ancak kabul etmedim!

YİK Üyesi Bülent Arınç, SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirildiği iddiasını yalanladı. Teklifi doğrulayan Arınç, bunu 'vicdan ve etik açıdan uygun görmediği için' reddettiğini belirtti.

Bülent Arınç kimdir?

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Arınç kimdir? Bülent Arınç daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Bülent Arınç, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu, Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine Bülent Arınç'ın seçilmesine karar verildi.

Bülent Karan kimdir?

Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan kimdir? Bülent Karan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Bülent Karan'ın biyografisi...

Bülent Karan, Halk GYO Genel Müdürü oldu!

Halk GYO Genel Müdür Yardımcısı Erdal Bekin'in Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifasının kabulüne, Bülent Karan'ın boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmesine karar verildi.  

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı arazi TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığında görevli bir bürokratın Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptığı bir ihale ile kiraladığı arazi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralanan arazi iddiası mecliste!

Cumhurbaşkanlığında görevli bir bürokratın Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptığı bir ihale ile kiraladığı arazi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bülent Arınç'ın ‘parsel parsel' iddiası TOGO'yla mı ilgili?

CHP eski Ankara Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası Eski Başkanı Sinan Aygün, 27 Mart 2017 tarihinde Eskişehir Yolu üzerindeki arazisine TOGO İkiz Kuleleri'ni dikme kararı aldı ve inşaat ruhsatı aldı. Peki sonra ne oldu?

Aydın Vakıflar'dan 21.6 milyon TL'ye yapım karşılığı 4 kiralık arsa! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından; Muğla İli, Milas İlçesi, Güllük Mahallesi ve Aydın İli, Efeler İlçesi, Işıklı Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsa toplamda 21 milyon 692 bim 844,790 TL bedel ile kiraya verilecek. 

Özel koruma bölgelerini artık vakıflar işletecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, orman, kıyı ve koylar başta olmak üzere tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerini halkın hizmetine açarken, işletmesinde vakıflarla çalışmak için yeni düzenlemeler yapıldı. 

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı: Iğdır Havalimanı'nın adı değişti!

Iğdır Havalimanı'nın adının "Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı" olarak değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Antalya'nın Vakıflar Müdürlüğü'ne borcu ticari alanlarla ödenecek!

Antalya Kepezaltı ve Santral Mahalleri'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne olan borcu ticari alanların satışı ile ödenecek. Her iki mahallede de afet riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm uygulanacak.

bülent arınç vakıflar haftası Haberi

bülent arınç vakıflar haftası

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bizzat sahip olduğumuz sanat anlayışımızı her daim hatırlamak ve geliştirmek, sanat eserlerimizi korumayı bütün insanlara borcumuz gibi sürdürmek zorundayız” dedi.


TBMM Tören Salonu’nda düzenlenen Vakıflar Haftası açılış törenine Başbakan Yardımcısı Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve diğer yetkililer katıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç, yaptığı konuşmada güvenlik dışındaki tüm kamu hizmetlerinin vakıflar aracılığıyla gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Türk-İslam sanatının en zarif, nadide örnekleri vakıflar vesilesiyle ortayla çıkmıştır. bugün dünyanın hayranlıkla baktığı pek çok eserimiz birer vakıf eseridir. Bu eserler bizim olduğu kadar tüm insanlık için miras niteliğindedir” dedi.


UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Türkiye’den 13 varlığın girdiğine işaret eden Arınç, “Vakıf eserlerinden Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi bu listenin içindedir. Aslında medeniyetimizi dünyaya daha...