02 / 05 / 2024

Bülent Özmen istanbul depremi açıklaması

Bülent Özmen istanbul depremi açıklaması

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Silivri'nin 15-20 kilometre açığında 'Kumburgaz segmenti' diye isimlendirilen bir fay hattı olduğunu görüyoruz. Burada 7-7.5 büyüklüğüne varacak deprem olma ihtimali her geçen gün artıyor" dedi.

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Kanal İstanbul Bülent Ecevit'in mega projesi mi?

İlk olarak 1994’te gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Kanal İstanbul'u 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanı adayı olan Necdet Özkan hazırladı, Bülent Ecevit de açıkladı. Bilim insanlarının Ecevit'i ikna etmesiyle proje rafa kaldırıldı.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Bülent Özmen'den deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen yaptığı açıklamada İzmir depremi ve buna benzer büyüklükteki depremleri Türkiye için bir uyarı olarak düşünmek gerektiğini belirtti.

Bülent Özmen’den korkutan İstanbul depremi uyarısı!

Gazi üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen İstanbul depremi ile ilgili korkutan bir uyarı yaptı.

Mithat Bülent Özmen kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi İGDAŞ'ın Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen oldu. Peki Mithat Bülent Özmen kimdir? Mithat Bülent Özmen hangi işlerde görev aldı?

Mithat Bülent Özmen İGDAŞ Genel Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketi İGDAŞ'a Genel Müdür olarak Dr. Mithat Bülent Özmen atandı. 

Bülent Ersoy İstanbul'dan 4 lüks villa aldı!

Bülent Ersoy Marmaris'teki denize sıfır arazisini sattı. Ersoy, sattığı arazi karşılığında İstanbul'da tam 4 adet lüks villa aldı. Diva, bu hamlesiyle servetine servet kattı. İşte Bülent Ersoy'un mal varlığı...

Bülent Soylu: İzmir'e katı atık bertaraf tesisi kurulmasını istemiyoruz!

Palamutarası’na kurulması plananan çöp tesisine ilişkin sessizliğini Egeli Sabah’a bozan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, ilçe halkının isteğinin aksine birşeye izin vermeyeceklerini söyledi

Fatma Güldemet Sarı, Bülent Tüfenkci'ye vekalet edecek!

Bülent Tüfenkci'nin yerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bülent Kerimoğlu: Baruthane, kent park ve müze olsun!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu Ataköy Sahili’nin hem yaşanabilir bir kent anlayışı için hem oluşabilecek zararların önüne geçilebilmesi için Baruthane’de yapılacak inşaattan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı...

Bülent Tüfenkci: Emlakçıların yasaya ihtiyacı var!

Bakan Bülent Tüfenkci, kooperatif yasası, 2. el oto satışları, emlakçılık, hal yasası ve küçük esnaf ile ilgili düzenlemeler olduğunu ifade etti. Tüfenkci; "Emlakçıların bir yasaya ihtiyacı var." dedi.

İMO Eskişehir Şubesi Başkanı Bülent Erkul oldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulu dün gerçekleşen seçimle sona erdi. Tek listeli seçimde mevcut Başkan Bülent Erkul yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Bülent Özmen istanbul depremi açıklaması Haberi

Bülent Özmen istanbul depremi açıklaması

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Habertürk'te yer alan habere göre; Özmen, "Kuzey Anadolu fay hattı, Marmara Denizi içinde kollara ayrılarak Çanakkale'den Ege Denizi'ne doğru iniyor. Orada oluşan tarihsel dönemdeki depremlere baktığımızda en son 1766 yılında, Silivri'nin 15-20 kilometre açığından geçen 'Kumburgaz segmenti' diye isimlendirilen bir fay hattı olduğunu görüyoruz. Burada 7-7.5 büyüklüğüne varacak büyüklüklerde deprem olma ihtimalinin her geçen gün arttığını söyleyebiliriz" diye konuştu. 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Marmara Denizi’ndeki fay hattı ile ilgili çok sayıda çalışma yürütüldüğünü, özellikle Marmara Denizi’nin altındaki fay hatlarıyla ve geçmişte olan depremlerle ilgili bilgilerin gün yüzüne çıkarıldığını belirtti. Kuzey Anadolu fay hattının, Marmara Denizi içinde kollara ayrılarak Çanakkale’den Ege Denizi’ne...