04 / 05 / 2024

Bulgaristan kış sezonu

Bulgaristan kış sezonu

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor.

Hem yaz sezonu ve hem de durağan fiyatlar kiralık konut piyasasını hareketlendirdi!

Giderek yaklaşan yaz sezonu ve durağan fiyatlar kiralık piyasasını da hareketlendirirken, kiralık aramalarında yüzde 45 artış yaşandığını kaydeden uzmanlar, fiyatların dengeye oturduğunu, sene boyunca fahiş köpük artışı beklemediklerini dile getirdi.

İzmir'deki en pahalı kiralık evin fiyatı dudak uçuklattı! Görenler satılık zannediyor!

İzmir'de yaz sezonu açıldı. Sezonun açılmasıyla beraber, emlak sitelerinde yer alan kiralık bir evin fiyatı dudak uçuklattı. İzmir'in en pahalı kiralık villasının fiyatını görenler satılık fiyatı zannediyor. 

Fındık ihracatı belli oldu! Türkiye'de İlk 2 ayda 358 milyon dolarlık fındık ihraç edildi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFİMB) 2023-2024 sezonu fındık ihracat rakamlarını bildirdi. Buna göre, 2023-24 ihracat sezonunun ilk 2 ayında 54 bin 251 ton fındık ihracatı karşılığında 358 milyon 353 bin 228 dolar gelir sağlandığı açıklandı.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Galatarasay Türk futbol tarihinin rekorunu kırdı! 2023-2024 sezonunda 218 milyon avro gelir geldi etti!  

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, 2023-2024 sezonu için 218 milyon avro gelir elde ettiklerini açıkladı. Timur, bu gelirle Türk futbol tarihinin rekorunu kırdıklarını söyledi.

Denizde av sezonu başladı! Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit fiyatları belli oldu! Balık fiyatları ne kadar?

Denizde av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit, mezgit, sardalye, palamut, kalkan ve karides fiyatları belli oldu. Peki balık fiyatları ne kadar? 2023 güncel balık fiyatları kaç lira? İşte 5 Eylül 2023 balık fiyat listesi.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin olarak devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Türkiye dış satımda rekor üstüne rekor kırdı! Yılın en yüksek seviyesinde

Türkiye, yılın en yüksek seviyesi ile 4 milyarlık ihracat rakamını Bulgaristan'a yaptı. Türkiye'nin rekor kırdığı ihracat oranı sanayi alanından geldi.

Bitcoin’de boğa sezonu başlıyor!

Bitcoin, dolar karşısında uzun bir duruşun ardından 18.000 sınırını geçti. Hareket, büyük kayıplar yaşayan kripto para birimi yatırımcıları için bir umut ışığı oldu. Peki, Bitcoin'in son saldırısı devam edecek mi, binlerce kişinin beklediği boğa sezonu yakında başlayacak mı?

1 kilo istavrit kaç lira 2022? Çinekop fiyatı ne kadar? Şu anda hangi balığın mevsimi?

Balık sezonu yavaş yavaş başlıyor. Vatandaşlar, balığın ne kadar olduğunu, 1 kilo istavrit kaç lira 2022? Çinekop fiyatı ne kadar? şeklinde sorarak öğrenmeye çalışıyor. İşte detaylar!

Beyaz eşyada fırsat ürünler! Profilo 5 Ekim 2022 fiyat listesi

Eylül ayında enflasyon oranları artan gruplardan olan beyaz eşyada kış sezonu artışların artması beklenirken Profilo’nun 6 Ekim 2022 tarihli fiyat listesi şöyle. 

AVVA’dan 2022-23 sonbahar kış koleksiyonunda yüzde 30 indirim! İşte 26 Eylül 2022 AVVA fiyat listesi

Avva yeni sezona indirimle girdi. Erkek giyiminin önde gelenmarkası Avva 2022-23 kış sezonu seçili ürünlerinde sepette yüzde 30 indirim kampanyası başlattı. İşte Avva'nın indirimli fiyat listesi

Bulgaristan kış sezonu Haberi

Bulgaristan kış sezonu

Avrupa’nın en ucuz kayak merkezlerine sahip olan Bulgaristan, kış turizmini artırmak için gözünü Türk turistlere dikti. Bulgaristan Turizm Bakanlığı, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı ile Türkiye’deki Bulgaristan elçilik ve konsolosluklarıyla yapılan görüşmeler sonucunda kış sezonu için Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlama kararı aldı.


Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’den kış sezonu boyunca gelecek turistlere ikili veya çoklu girişin yapılabildiği, sezonu kapsayan, üç aylık vize çıkartılacağını duyurdu. Ayrıca Bulgaristan hükümeti, konsolosluklarına talimat vererek, Bulgaristan’daki kayak merkezlerine gelmek isteyen Türk vatandaşlarına öncelik tanınmasını istedi.


12 kayak merkezi var

Sadece kış sezonu için geçerli olacak uygulamanın Türkiye’den gelen turist sayısını yüzde 10 arttırması bekleniyor. Bulgaristan bu yıl içinde kış turizmi için yüzde 4-5 büyüme hedefliyor.

Bulgaristan’a Schengen vizesi ile de girilebiliyor. Son iki yıl içinde kış...