31 / 07 / 2024

Bulgaristan Sel Baraj Proje

Bulgaristan Sel Baraj Proje

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Katar Başbakanı El Tani ile Varna’da bir araya gelerek üçlü işbirliğine imza attı.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Selçuk Geçer duyurdu! İşte doların fırlayacağı tarih!

Para piyasalarının kahini Selçuk Geçer, doların 20 TL barajını aşması için kasım ve aralık ayına işaret etti.

"Dolar 20 TL'yi aşacak" diyen Selçuk Geçer tarih paylaştı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 20 TL barajını açacağını savunarak tarih paylaştı.

Edirne'deki nehir taşkınları Kanal Edirne ile son bulacak!

Bulgaristan'dan doğan nehirler, "havza özellikleri" ve "Bulgaristan'ın baraj işletmelerinin çok su tutması" nedeni ile yağışlı havalarda zaman zaman Edirne'de taşkın oluşturuyor.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Konya Sille Barajı çevresindeki çalışmalarda sona gelindi!

2011’de DSİ ile Selçuklu Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından Sille Barajı çevresinin yeniden düzenlenerek ihya edilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi

Balkanlarda 2 bin baraj inşaatı başlıyor!

Arnavutlukta 435, Makedonya’da 400, Bulgaristan’da 400, Sırbıstan’da 700, Bosna’da 100, Macaristan’da 100; Karadağ’da 70 ve Slovenya’da 50 baraj inşaatı planlanıyor. 646 büyük hidroelektrik santralinin dörtte birinin milli parklara kurulması planlanıyor.

Bulgaristan’da sel: İki kişi hayatını kaybetti!

Bulgaristan’ın doğusundaki Burgaz bölgesinde şiddetli yağmurun yol açtığı sellerde iki kişi hayatını kaybetti. Yağışlar nedeniyle Burgaz’ın yanı sıra Eski Zağara, Hasköy ve Dimitrovgrad şehirlerinde de pek çok bölge sular altında kaldı.

Bulgaristan'da sel nedeniyle onlarca bina çöktü!

Bulgaristan'ın kuzeybatısında aşırı yağış sonucu Skıt nehrinin taşması nedeniyle meydana gelen selde onlarca bina çöktü. Büyük maddi hasarın meydana geldiği Miziya'da can kaybı olmadığı açıklandı.

Meriç Nehri'nde su seviye azaldı!

Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açmasıyla birlikte kış aylarında Edirne ve çevre ilçe köylerine sel taşkınları ile zarar veren Meriç Nehri'inde su seviyesi oldukça azaldığı görülüyor..

Bulgaristan ile sele karşı baraj projeleri başlıyor!

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Katar Başbakanı El Tani ile Varna’da bir araya gelerek üçlü işbirliğine imza attı.

Taşkından zarar gören Edirneli, Bulgaristan'a dava açılabilir!

Bulgaristan'da aşın yağışlar sonucu Ivanovo barajının çökmesi sonucu sel felaketiyle karşı karşıya kalan Edirne'ye tazminat umudu doğdu

Deriner Barajı'nın yapımı tarihi eserleri yok edecek!

Mart 2012'de elektrik üretimine başlayacak olan Deriner Barajı yüzünden 4 köyde bulunan 7 Osmanlı ve Selçuklu eseri suya gömülecek. Bilimsel Komisyon kararına göre koruma; tarihi eserlere ait belgesel filmleriyle sağlanacak

Bulgaristan Sel Baraj Proje Haberi

Bulgaristan Sel Baraj Proje

Üçlü zirvede, Bulgaristan’daki Varna-Burgaz-İstanbul arasında yapımı planlanan otoyol, Türkiye’den doğalgaz sevkiyatı ve Güney akım Projesi ele alınırken, Türkiye-Bulgaristan sınırında yıllardır çözümlenemeyen ve tarım alanlarına büyük zarar veren sel felaketlerini önlemek amacıyla baraj prolerine başlanması da kararlaştırıldı.


Haftaya üçlü buluşma


Karadeniz kıyısında bulunan Evksinovgrad Sarayı’ndaki görüşmenin ardından konuşan Başbakan Erdoğan, 3 dost ülke olarak bir araya geldiklerini belirterek, geleceğe yönelik adımları görüştüklerini, bu kapsamda Tunca ve Rezve üzerindeki dere barajlarla ilgili çalışmaları ele alarak, ilgili bakanları görevlendirdiklerini söyledi. Otoyol ve otoban konusunda 3 ülkenin yürüteceği çalışmalarla ilgili görevlendirilecek yetkililerin, önümüzdeki hafta bir araya gelerek çalışmalara başlayacağını belirten Erdoğan, bu sürecin başarılmasının, Asya, Avrupa, Ortadoğu bağlamında önemli bir sıkıntının çözülmesine fırsat tanıyacağını vurguladı.


Katar yatırım yapacak


Bulgaristan Başbakanı Borisov da Katar’ın Bulgaristan’da milyarlarca dolar ve...