19 / 05 / 2024

bulgaristan sokak isimleri

bulgaristan sokak isimleri

Varna Belediye Meclisinin, geçen aralık ayında ilçe sınırları içindeki 215 coğrafi alanın Türkçe isimlerinin Bulgarcaları ile değiştirilmesine ilişkin kararı onaylamadı. Bulgaristan’da değiştirilmek istenen 215 Türkçe yer ismi kalıyor...

İstinye Bayırı itiraza rağmen Katar Caddesi oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantılarının son oturumuna cadde ve sokak isimleri değişikliği damgasını vurdu. Sarıyer'deki meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi oldu.

İstinye Bayırı'nın ismi Katar Caddesi oldu!

İBB Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının son oturumuna cadde ve sokak isimleri değişikliği damgasını vurdu. İstanbul’da Sarıyer ilçe sınırları içinde kalan meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi oldu.

1937 yılında yeni sokak isimleri kararlaştırılmış!

1937 yılında sokak isimlerini tedkik eden komisyon işini bitirmiş. Milli telakkilerimize uymayan sokak isimleri değiştirilecekmiş. İstanbul'da yabancı dillere ait sokak isimleri de bu komisyonun çalışmalarıyla değiştirilmiş.

1932 yılında İstanbul'da 6200 tane sokak ismi varmış!

6 Ocak 1930 tarihli Vakit Gazetesi'nde yer alan haberde Belediye sokak isimlerini belirlemiş. sokak isimleri 6200 kadardır. Bu isimlerden 200 kadarı değiştirilmiş. Bazı sokak isimlerinin de yerleri değiştirlmiş.

Malatya'da bazı sokak ve cadde isimleri değiştirildi!

Meclis Toplantısı 'nda, gündem maddeleri olan cadde sokak isim değişiklikleri ve çocuk parkına isim verilmesi hakkındaki îmar Komisyonu raporları ile çeşitli imar konuları görüşüldü. Malatya'da bazı sokak ve cadde isimleri değiştirildi.

İzmir 35. Sokak ne zaman teslim ?

İzmir 35. Sokak ne zaman teslim sorusunun cevabı ilk etap için bu yılın Nisan ayı olarak veriliyor...

Akşan Yapı 35.Sokak satış fiyatları !

Akşan Yapı 35.Sokak satış fiyatları 2 oda 1 salon bahçeli dubleksler için 310 bin TL'den başlangıç gösteriyor

35.Sokak fiyat listesi !

35.Sokak fiyat listesi kapsamında yer alan konutların fiyatları 200 bin TL'den başlangıç gösteriyor

35. Sokak satış fiyatları !

35. Sokak satış fiyatları 200 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede konut teslimleri de Nisan 2013'te başlıyor

İzmir 35.Sokak fiyat listesi!

İzmir 35.Sokak fiyat listesi 200 bin TL'den başlıyor. İzmir Ulukent'te yükselen 35.Sokak projesinde ilk etap teslimleri önümüzdeki Nisan ayında başlıyor...

35.Sokak Evleri ödeme planı!

35.Sokak Evleri ödeme planı, fiyat listesi, teslim tarihi ve 35.Sokak Evleri hakkındaki tüm bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz...

35. Sokak iletişim!

Toplam 257 daireden meydana gelen 35. Sokak iletişim bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz...

35.Sokak ne zaman teslim?

Teslimlerinin etap etap gerçekleşeceği 35.Sokak ne zaman teslim sorusunun yanıtı birinci etap için 2013 yılının Nisan ayı olarak verildi...

bulgaristan sokak isimleri Haberi

bulgaristan sokak isimleri

Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısında oylamaya sunulan isim değiştirme kararının kabul edilmesi için 26 meclis üyesinin onayı gerekiyordu ancak kararı destekleyenlerin sayısı 22’de kaldı. Oylamada, 9 üye ‘hayır’ oyu kullanırken, ‘çekimser’ kalanların sayısı 7 oldu.


Varna İlçe sınırları içinde bulunan ve Türkçe olan 215 coğrafi yer isimlerinin Bulgarca isimlerle değiştirilmesi meclisi üyelerince geçtiğimiz aralık ayında onaylanmıştı.  


Bulgaristan Türklerine ait sivil toplum kuruluşlarının yoğun tepkisiyle karşılan isim değiştirme kararı, Varna Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından Varna Valisi İvan Velikov, kararın kabul edildiği ilçe meclisinin toplantısını iptal etmişti.


Türkçe isimlerin değitirilmesi kararının alındığı toplantının iptal edilmesi üzerine, karar bugün tekrar meclis üyelerinin onayına...