04 / 05 / 2024

Bulgaristan vize kolaylığı

Bulgaristan vize kolaylığı

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor.

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

Mısır'dan kapıda vize kolaylığı! Türk vatandaşlarının dikkatine!

Türkiye ve Mısır arasında 11 yılın ardından ilişkiler normalleşmeye başladı. Mısır Türkiye’den gelecek ziyaretçileri için kapıda biz de uygulamasına yürürlüğe geçirdi. İşte tüm detaylar…

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Özellikle yurt dışı hayali kuran gençlerin en çok gitmek istediği ülkelerden olan Kanada, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacağını duyurdu.

Avrupa ülkelerinden depremzedeye ‘geçici vize ve kalma hakkı’! Hangi AB ülkeleri depremzedelere geçici vize veriyor?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından dünyadan bölgeye destek yağmaya devam ediyor. Bazı Avrupa Birliği ülkeleri depremzedelere vize kolaylığı getirildiğini duyurdu. Böylece depremzedeler, yurt dışında yaşayan yakınlarının yanına geçici vizeyle gidebilecek.

​​​​​​​Depremzedelere 3 ülkeden daha vize kolaylığı!

Almanya'nın ardından üç ülke daha depremzedelere vize kolaylığı getirildiğini açıkladı. Depremzedelerin yakınlarının yanına geçici süreyle gitmeleri kolaylaştırılacak.

Almanya'dan şok karar! Depremzedelere vize kolaylığı sağlanacak!

Almanya depremzedelere vize kolaylığı sağlamak için görev gücü oluşturdu. İşte ayrıntılar...

Macaristan’dan 10 bin Euro'ya ev sahibi olmak mümkün! 

Macaristan, şimdi de gayrimenkul satışı ile yeniden gündeme geldi. Türkler, Macaristan’ın çeşitli bölgelerinde yer alan köy evlerine ve yazlıklara rağbet gösteriyor. Fiyatları 10 ile 20 bin Euro arasında değişen konutlar vize kolaylığı da sağlıyor...

Çeşme'de yazlık ev sahiplerine Yunanistan vizesi kolaylığı!

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın alan tapu sahiplerine vize kolaylığı sağlanacağını müjdeledi.

Müteahhitler Rusya'ya girişte vize kolaylığı istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Yenigün, yerli firmaların üst düzey yetkililerine, Rusya'daki projelere yönelik teklif hazırlama ve verme aşamasında uzun süreli ve çok girişli vize sağlanmasını istedi.

Bulgaristan Veli Bey Camisi ibadete açıldı!

Edirne Valiliğinin katkılarıyla onarılan ve minaresi yapılan Bulgaristan’ın Velichka-Veli bey köyündeki Veli Bey Camisinin açılışı Vali Dursun Ali Şahin ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.

Koca Yusuf'un Bulgaristan'daki evi müze oldu!

"Cihan pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un Bulgaristan'da bulunan evi, yeniden inşa edilip müzeye dönüştürüldü. Koca Yusuf'un, evi Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeniden inşa edilirken, müzeye çevrilen alanın açılışı yapıldı.

Nissibi köprüsü ulaşıma kolaylık sağladı!

Türkiye’nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliğini taşıyan Şanlıurfa-Adıyaman arasındaki Nissibi köprüsü, ulaşımda kolaylık sağladı.

Garanti Koza Bulgaristan Projesi!

Garanti Koza Bulgaristan Projesi'nde 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Toplam yatırım bedeli 240 milyon Euro olarak belirlenen projede kişiye özel ödeme planı uygulanabiliyor.

Bulgaristan vize kolaylığı Haberi

Bulgaristan vize kolaylığı

Avrupa’nın en ucuz kayak merkezlerine sahip olan Bulgaristan, kış turizmini artırmak için gözünü Türk turistlere dikti. Bulgaristan Turizm Bakanlığı, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı ile Türkiye’deki Bulgaristan elçilik ve konsolosluklarıyla yapılan görüşmeler sonucunda kış sezonu için Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlama kararı aldı.


Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’den kış sezonu boyunca gelecek turistlere ikili veya çoklu girişin yapılabildiği, sezonu kapsayan, üç aylık vize çıkartılacağını duyurdu. Ayrıca Bulgaristan hükümeti, konsolosluklarına talimat vererek, Bulgaristan’daki kayak merkezlerine gelmek isteyen Türk vatandaşlarına öncelik tanınmasını istedi.


12 kayak merkezi var

Sadece kış sezonu için geçerli olacak uygulamanın Türkiye’den gelen turist sayısını yüzde 10 arttırması bekleniyor. Bulgaristan bu yıl içinde kış turizmi için yüzde 4-5 büyüme hedefliyor.

Bulgaristan’a Schengen vizesi ile de girilebiliyor. Son iki yıl içinde kış...