03 / 05 / 2024

Bulgaristanda osmanlı mirası cami

Bulgaristanda osmanlı mirası cami

Bulgaristan’ın Gerlova bölgesindeki 473 yıllık Osmanlı mirası tarihî cami de restore edilerek ibadete açıldı. Caminin iç ve dış yenileme çalışmaları iki ay gibi kısa bir sürede tamamlandı...

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası için kamulaştırma talebi!

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası geçtiğimiz günlerde 70 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı. Satış kararını eleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, fabrikanın kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Samsun'da mirasçısı çıkmayan ev müze oldu!

Samsun'un Ladik ilçesinde, kaymakamlığın yazı işleri müdürü olan Işık Yeten'e ait olan ev, mirasçısı olmadığı için müzeye dönüştürüldü. Ev, restorasyonun ardından Osmanlı dönemi kültürünü yaşatan müzeye dönüştürüldü.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Binlerce mirasçı milyarlık arazilerin peşinde!

Osmanlı döneminde Antalya'da yaşayan Ömer ve Süleyman Ağa kardeşler ile amca çocukları Zeynel Ağa ve Arap Süleyman'a ait olduğu iddia edilen milyarlarca lira değerine sahip 300 bin dönüme yakın arazinin 2 bin 500 mirasçısı, araziler için bir araya geldi.

Nuruosmaniye Külliyesi Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Nuruosmaniye Külliyesi, Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri, ilk ve tek mimari yapı olarak yıllara meydan okuyor.

Cezayir Keçiova Camisi restore edildi!

Restorasyonu TİKA tarafından yapılan Osmanlı mirası Keçiova Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Antalya'daki Osmanlı mirasçıları bir araya geldi!

Antalya'da 61 yıldır süren miras davası ile ilgili ailelerle anlaşan bir danışmanlık firması Osmanlı mirasçılarını bir araya getirdi..

Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında sona geliniyor!

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında flaş gelişme yaşandı. Miras davası 7 bin 756 tapu kaydından oluşuyor.

Osmanlı mimari Topkapı-Edirnekapı Surları korunmalı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Osmanlı mirası olan Topkapı-Edirnekapı arasındaki surların son vaziyetini anlattı. İşte o haber...

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

Çatalca'nın Nakkaş Mahallesi, Fatih'in mirasıdır!

Gazete'de yayınlanan Acele Kamulaştırma Kararı ile yüzde 35'i istimlak edilen Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, “Burası Fatih Sultan Mehmet'in nakışçısına hediye ettiği köydür. Nakkaş’a sahip çıkmak Osmanlı mirasına sahip çıkmaktır” dedi.

Bulgaristanda osmanlı mirası cami Haberi

Bulgaristanda osmanlı mirası cami

Osmangazi Belediyesi, başta Balkanlar olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki  Osmanlı eserlerine sahip çıkıyor. Bulgaristan’ın Gerlova bölgesindeki 473 yıllık Osmanlı mirası tarihî cami de restore edilerek ibadete açıldı. Caminin iç ve dış yenileme çalışmaları iki ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.


Bursa Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Gerlova bölgesinde 473 yıllık tarihî camiyi restore edip törenle hizmete açtı. Balkanlar’da bulunan Osmanlı eserlerine sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Gerlova bölgesinde 473 yıllık Osmanlı mirası camiyi restore ederek hizmete açtı. Kosova, Makedonya, Yunanistan, Bosna Hersek, Balkan coğrafyasındaki birçok ülkede, tarihî eserlerin restorasyon çalışmalarını yapan Osmangazi Belediyesi çalışmalarına devam ediyor.


Osmangazi Belediyesi önderliğinde Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili İsmail Kuş ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürses tarafından Bulgaristan’ın Gerlova bölgesinde Osmanlı döneminde yaptırılan 473 yıllık tarihî...