07 / 07 / 2024

bulgaristandaki müslüman taşınmazları iade edilecekmi

bulgaristandaki müslüman taşınmazları iade edilecekmi

Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde eski medrese binasının Başmüftülüğe iadesi davası 8 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, binanın inşasından sonra yapılan onarım ve değişikliklerin tespit edilmesi için uzman ekip görevlendirdi...

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü bazı taşınmazları kiraya veriyor! Geç kalmayın!

İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün kiralık taşınmazlar ilanını yayımladı. Buna göre 3 taşınmaz kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 07 Mart 2023 saat 10.00 olarak belirlendi.

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Le Monde 'Airbnb havuzlu konut kiralayan Müslüman kadınları yetkililere bildirecek' haberini güncelledi!

Fransız Le Monde gazetesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sunan Airbnb şirketinin, havuzlu müstakil konut kiralayan Müslüman kadınları belirleyebilmek için Fransız yetkililerle iş birliği yapacağı iddiasının yer aldığı haberiyle ilgili güncelleme yaptı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Belediye mülkiyeti kendilerine ait taşınmazlarını öğrencilerine tahsis etti. 

5 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı 5 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı...

TCDD mülkiyetinde bazı taşınmazlarla ilgili soru önergesi verildi!

TCDD mülkiyetinde olan bazı taşınmazlar için derdest olan davaların Kurul kararı ile takibinden vazgeçilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar mecliste!

İmar planında kamusal kullanım için tahsis edildiği halde bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki taşınmazları Kızılbük GYO'ya devrediliyor!

Sinpaş GYO'nun Muğla İli, Marmaris İlçesi'ndeki taşınmazlarının yeni kurulacak Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devredilmesine karar verildi ve bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurusu onaylandı.

Sinpaş GYO'nun Marmaris'teki taşınmazları Kızılbük GYO'ya devredilecek!

Sinpaş GYO'nun Marmaris ilçesindeki taşınmazları yeni kurulacak Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye devredilecek. 

bulgaristandaki müslüman taşınmazları iade edilecekmi Haberi

bulgaristandaki müslüman taşınmazları iade edilecekmi


Bulgaristan'ın Kırcali şehrinde eski medrese binasının Başmüftülüğe iadesi davası 8 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, binanın inşasından sonra yapılan onarım ve değişikliklerin tespit edilmesi için uzman ekip görevlendirdi. Şu anda tarih müzesi olarak faaliyet gösteren bina devlet mülkü olarak kayıtlarda yer alıyor.


Kırcali'deki dava görülürken, 14 Şubat'ta Filibe'de camiye saldırıya benzer istenmeyen olaylar yaşanmaması için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Birkaç şehirden gelen protestocular, binanın iadesine karşı gösteri yapsa da olay çıkmadı.


Başmüftülük avukatları, binanın kurban derilerinden toplanan paralarla yapıldığını ve dolayısıyla Müslümanlara ait olduğunu savunuyor. Kırcali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Hristiyan ve Yahudilerin mülkleri nasıl iade edildiyse Müslümanların eserlerinin iade edilmesi için mahkemeye başvurduklarını kaydetti.


Kırcali Valisi Biser Nikolov ise herkesin sesini duyurmasının doğal hak olduğunu, fakat bu şekilde yapılan protestoların mahkemeye bir...