28 / 04 / 2024

Le Monde 'Airbnb havuzlu konut kiralayan Müslüman kadınları yetkililere bildirecek' haberini güncelledi!

Le Monde 'Airbnb havuzlu konut kiralayan Müslüman kadınları yetkililere bildirecek' haberini güncelledi!

Fransız Le Monde gazetesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sunan Airbnb şirketinin, havuzlu müstakil konut kiralayan Müslüman kadınları belirleyebilmek için Fransız yetkililerle iş birliği yapacağı iddiasının yer aldığı haberiyle ilgili güncelleme yaptı.



Fransız Le Monde gazetesi, nternet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sunan Airbnb şirketinin, havuzlu müstakil konut kiralayan Müslüman kadınları belirleyebilmek için Fransız yetkililerle iş birliği yapacağı iddiasının yer aldığı haberiyle ilgili güncelleme yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fransız Le Monde gazetesinin dün yayımlamış olduğu haberde "İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele: Devletin güçlendirilmiş imkanları" başlıklı haberinde yer alan Fransız yetkililerin "İslamcı ayrılıkçılıkla" mücadele amacıyla havuzlu müstakil konut kiralayan kadınları belirlemek için internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sunan Airbnb şirketiyle iş birliği yapacağı iddiaları yer almıştı.

Le Monde Airbnb havuzlu konut kiralayan Müslüman kadınları yetkililere bildirecek haberini güncelledi!

Fransız Le Monde, daha sonra bu haberi güncelledi. Airbnb ve İçişleri Bakanlığının, Müslüman kadınların havuzlu konut kiralamasının yetkililere bildirilmesi ile ilgili olarak iş birliği yapıldığını yalanladığını resmen açıkladı.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal medyada gelen yoğun tepkiler ile ilgili açıklama yapan Airbnb Fransa da yaptığı açıklamada "Platformumuzda ayrımcılığa yer yoktur. Airbnb'nin yerel yetkililerle böyle bir görüşmesi olmadı, gelecekte bu tür bir iş birliğine girme hedefi de yoktur." ifadelerine yer verdi.

Fransız Le Monde gazetesinde yer alan haberde ayrıca belediye ait havuzların belirli saatlerde yalnızca kadınlara ayrılmasının yasal şekilde mümkün olmadığı, bunun dışında kadınların özel havuzlarda yüzmesinin "devletin ve yargının meselesi olmadığı" ifadelerine yer verilmişti.

Ağustos 2021 tarihinde yürürlüğe giren "ayrılıkçı" yasasıyla onlarca caminin kapatıldığı bildirilen haberde, devletin daha önce görülmemiş biçimde mücadele ettiği "ayrılıkçılığı" tanımlamakta zorlandığı da belirtilmişti.

Airbnb, kiraladığı evde dehşeti yaşayan turiste 7 milyon dolar ödedi!


Geri Dön