27 / 04 / 2024

BUMİAD tesisi inceledi

BUMİAD tesisi inceledi

BUMİAD Bursa'nın evsel atık sularını arıtan tesislerden birisi olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tesis içinde bulunan güneş enerji panellerini de inceleyen BUMİAD üyeleri, tesis hakkında bilgi aldı.

Mega Polietilen'den Adıyaman'a dev entegre tesisi!

Mega Polietilen, Adıyaman Besni'de dev bir entegre tesisi inşa etti. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Özhan, 'Sıfır atık' projesiyle yola çıkarak yaptıkları arıtma tesisiyle bölgede bir ilki hayata geçirdiklerini vurguladı.

Adıyaman'da Safvan Bin Muattal Külliyesi inşa ediliyor!

Adıyaman'da inşa edilen Safvan Bin Muattal Külliyesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman Valisi  Mahmut Çuhadar, külliyenin çalışmalarını inceledi.

Adıyaman'da 6.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Adıyaman İcra Dairesi, Adıyaman İl, Merkez İlçesi'nde bulunan LPG dolum tesisi ve binasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 514 bin 481 TL olarak belirlendi. 

Adıyaman'da 6.5 milyon TL'ye icradan satılık LPG dolum tesisi ve binası!

Adıyaman 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Adıyaman ili, Merkez ilçesi, Karapınar Mahallesi 914 ada 4 parselde yer alan LPG dolum tesisi ve binasını 6 milyon 514 bin 481 TL'ye icradan satıyor...

Karşıyaka Spor Kulübü altyapı tesisi için hazırlıklara başladı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, altyapı tesisi yapmayı planladıkları arazinin kendilerine tahsisi için ilk adımı attıklarını bildirdi...

Haliç'e dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapılacak!

İSKİ, Haliç'i kirleten ve oksijensiz bırakan çamuru temizlemek için dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapacak. 2018'de ilk adımı atılan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülürken, İstanbul Valiliği tarafından ‘ÇED raporu gerekli değildir’ kararı verildi.

Adıyaman'da depremzedeler için 394 konut yapılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman'da depremzedeler için yaptırılan konutları inceledi.

Mustafa Bozbey: Bursa'ya imar anayasası lazım!

BUMİAD'ın ‘Büyükşehir Başkan Adaylarını Dinliyoruz' etkinliğinde konuşan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa için imar anayasasının hazırlanması gerektiğini söyledi.

Adıyaman'da okul inşaat çalışmaları devam ediyor!

Adıyaman'ın Kahta ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Yılmaz, ilçede inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden okulları yerince inceledi.

Adıyaman Kömür'e spor tesisi yapıldı!

Adıyaman’ın Kömür Belde Belediyesinin kayyum Belediye Başkanı Adem Kaya, bir ay gibi kısa sürede spor tesisi projesini hayata geçirdi...

Bolu Gerede'ye yeni spor tesisi inşaatı!

Gerede Belediyesi tarafından halkın spor ihtiyacını karşılamak için adım atılıyor. Belediye, bölgede yeni bir spor tesisi inşaatına başladı.

Kahramanmaraş'a yeni sosyal tesis müjdesi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kayabaşı Mahallesi’nde hayata geçirilen sosyal tesisi inceledi.

Tevfik Lav Spor Tesisi yeniden inşa edilecek!

Manisa’nın spor alanındaki ihtiyacını gidermek adına Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni yatırımlar planlıyor. Büyükşehir Belediyesi, zaman içerisinde yıpranmış olan  Tevfik Lav Spor Tesisi’ni yıkarak yerine modern bir tesis inşa edecek. 

BUMİAD tesisi inceledi Haberi

BUMİAD tesisi inceledi

PROSES Sorumlusu ve İşletme Mühendisi Burhan Aytaç Yiğenoğlu. Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) üyelerine gezdirirken, tesis hakkında bilgiler verdi. Bursa'nın batı bölgelerinden gelen evsel atıkların hangi işlemlerden geçtiğini, Nilüfer Çayı'na ne şekilde aktarıldığını detaylı şekilde üyelerle paylaştı. 


DUYARLI DAVRANILMALI 


BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da kentsel atıksu arıtma prosedüründe renk ayrıştırma yapılamamasına dikkat çekerek, "Bu tesise yapılacak ayrı bir ilave dozaj sistemiyle akarsularımıza renksiz su deşarjı yapabiliriz. Suyun değerlerinin yanında görsel olarakta temiz olmasıyla sağlıklı su kaynaklarına ve temiz akarsulara sahip olabiliriz. Akarsularımıza bazı işletmelerin yaptığı kaçak atıksu deşarjlarının önüne geçmeliyiz. Buski'nin arıtma işlemi dışında çayın kirlenmesine sebep olanlara göz açtırıimamalıdır. Bununla ilgili de ihtisas sanayi bölgeleri oluşturmalıyız. Gördüğümüz kadarıyla atıksu arıtma tesisimiz başarılı bir şekilde...