22 / 05 / 2024

Burdur Çeltikçi Güvercinlitepe sit alanı

Burdur Çeltikçi Güvercinlitepe sit alanı

Burdur Çeltikçi'de Çeltikçi-Bağsaray Karayolu üzerinde, biri ikili olmak üzere üç adet Khamosorion tipi mezarın bulunduğu alanın I. Derece, antik döneme ait seramik parçalarının yer aldığı bölümde ise, III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi...

Dolardaki yükselişi görenler gözlerine inanamıyor! Flaş son dakika dolar kuru 8 Haziran 2022

Dolar kuru haftanın üçüncü işlem gününde de yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Dolardaki yükselişi görenler gözlerine inanmıyor. Dolar bugün kaç TL? Dolar bugün ne kadar? İşte flaş son dakika dolar kuru 8 Haziran 2022...

İstanbul'un merkezinde kaçış başladı! Kiralar uçtu, şehir içi göç arttı!

Ev kiralarındaki yükseliş, Nisan ayında yeni bir rekora imza atarken şehir içi göç dalgasının da hızlandığı görüldü. Yaşadığı merkezden daha uygun fiyatlı çeper ilçelere taşınanlar ve merkezde kendi konutunu daha yüksek kiraya vererek çeperlerde oturmayı seçenler bulunuyor. 

TOKİ Manavgat Çeltikçi başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Manavgat Çeltikçi projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi! Bugün belli oluyor!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin heyecanla beklediği gün geldi. Memur ve memur emeklileri ilgilendiren zam oranları bugün belli olacak.

Sancaktepe'de tapu dolandırıcılığı operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı!

Sancaktepe'de gayrimenkul işlemlerinde  "nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" yaptıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Vebitcoin soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı: Şirketin CEO'su, Karadağ'dan vatandaşlık almış!

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kripto para platformu Vebitcoin'e yönelik soruşturmada Muğla'da 4 kişi gözaltına alındı. 

Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu! İş göremezlik ödeneği verilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Kovid-19 riski sebebiyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak" dedi.

Amerikan işgücü piyasası normalleşme sinyalini verdi!

ABD'de Kovid-19 salgınının etkili olmaya başladığı mart ayının ortalarından itibaren işsiz sayısı rekor seviyelere ulaşırken, iş gücü piyasasına ilişkin mayıs ayı verileri normalleşmeye başladığının sinyalini verdi.

ÇEİS'ten Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü için farkındalık çalışması!

ÇEİS, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar ile üye fabrikalarının çalışanlarının Nisan ayı boyunca bilinçlenmelerini sağladı. ÇEİS, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü etkinliklerinde “Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar” temasını seçti...

Burdur Valiliği: Salda Gölü'nde sorumlu firmayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır!

Burdur Valiliği yaptığı açıklamada Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi yapan sorumlu firma hakkında izinsiz ve usulsüz çalışma yaptığı gerekçesiyle idari ve adli süreç başlatıldığını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'a onay veren Fuat Alarçin’i görevden aldı!

İBB Başkanı İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul’ projesi ÇED raporuna daha önce sunduğu olumlu görüşünü değiştirmeyen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin’i görevden aldı...

Burdur Çeltikçi Güvercinlitepe sit alanı Haberi

Burdur Çeltikçi Güvercinlitepe sit alanı

ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR

Toplantı Tarihi ve No    : 18.07.2014/88                                                 Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 18.07.2014/2906                                              ANTALYA

Burdur İli, Çeltikçi İlçesinde, Çeltikçi-Bağsaray Karayolu üzerinde, Güvercinlitepe ve Kocaan Mevkilerinde biri ikili olmak üzere üç adet Khamosorion tipi mezarın bulunduğu alanın I. Derece Arkeolojik Sit Alanı, antik döneme ait seramik parçalarının yer aldığı bölümde ise,  III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.