28 / 04 / 2024

Vebitcoin soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı: Şirketin CEO'su, Karadağ'dan vatandaşlık almış!

Vebitcoin soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı: Şirketin CEO'su, Karadağ'dan vatandaşlık almış!

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kripto para platformu Vebitcoin'e yönelik soruşturmada Muğla'da 4 kişi gözaltına alındı. 



Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan kripto para platformu Vebitcoin'e yönelik soruşturma aralıksız devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mehmet Nadir Yağcı, kripto para platformu Vebitcoin'e yönelik soruşturmada, şirket yöneticisi ve çalışanları 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Yağcı, yaptığı açıklamasında, kripto para platformu Vebitcoin'in Muğla'da tespit edilen şirketin faaliyetini durdurduğu ve yürüttüğü işlemlerle ilgili mağdurların çoğaldığı iddiaları nedeniyle nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Vebitcoin soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı: Şirketin CEO su, Karadağ dan vatandaşlık almış!

Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Yağcı, "Şirket merkezinde ve bir kısım adreslerde yapılan arama ve el koyma işlemlerine müteakiben şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişi gözaltına alındı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü eliyle yürütülen soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan, Menteşe ilçesinde şirkete ait ofisin yer aldığı rezidans girişinde güvenlik önlemi alındı. İşlemleri durdurulduğu belirtilen firmanın Türkiye'de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına MASAK tarafından bloke konulmuştu.

Vebitcoin soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı: Şirketin CEO su, Karadağ dan vatandaşlık almış!

Karadağ'dan vatandaşlık almış

Gözaltına alınan Vebitcoin şirketinin CEO'su İlker B.'nin 2 sene önce Karadağ'dan vatandaşlık aldığı belirtildi.  'Baron' lakabıyla bilinen İlker B. ile diğer 3 kişinin emniyetteki ifadeleri devam ediyor.

İşlemleri durdurulduğu belirtilen Vebitcoin firmasının Türkiye'de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına MASAK tarafından bloke konulmuştu.

Vebitcoin CEO'su İlker Baş gözaltına alındı!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön