29 / 04 / 2024

Bursa altyapı sorunu

Bursa altyapı sorunu

Olay Bursa Gazetesi'nin yazarlarından İhsan Aydın bugünkü yazısında Bursa'da plansız kentleşmenin altyapı sorunlarına yol açtığını belirtti. İşte İhsan Aydın'ın o yazısı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

TOKİ'den Bursa Yıldırım'a 236 yeni konut!

Bursa İli Yıldırım İlçesi İsabey Mahallesi 236 Adet Konut , 6 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 21 Temmuz 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

Bursa Nilüfer Rehabilitasyon Merkezi ihalesi yarın!

Bursa Nilüfer Kurtuluş Mahallesi 5750 Ada 1 Parselde 40 Yatak Kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Bursa Nilüfer rehabilitasyon merkezi ihalesi 25 Mart'ta!

Bursa Nilüfer Kurtuluş Mahallesi 5750 Ada 1 Parselde 40 Yatak Kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Mart 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Uzatma metro projesiyle Bursa Şehir Hastanesi'ne ulaşım kolaylaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi" kapsamında yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki hatta 4 istasyon yapılacak.

Bursa Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

31050 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Bursa'daki "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı"nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak.

TOKİ Bursa Nilüfer 246 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa İli Nilüfer İlçesi İrfaniye Mahallesi 246 Adet Konut ve 24 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Bursa Nilüfer 246 konut ihalesi 5 Aralık'ta!

Bursa İli Nilüfer İlçesi İrfaniye Mahallesi 246 Adet Konut ve 24 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Bursa’da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

Bursa’nın ulaşım başta olmak üzere birçok kentsel sorunu da tetikleyen kaçak yapılaşmaya karşı etkin bir mücadele ortaya konması kentin zirvesinin tüm dinamiklerinin öncelikli gündem maddesi haline geldi.

Bursa TOKİ 292 konut ihalesi 2 Temmuz'da!

Bursa Orhangazi 292 adet konut , 2 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 2 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Bursa'ya 292 yeni konut!

Bursa İli Orhangazi İlçesi 292 adet konut , 2 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 2 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Bursa 292 konut ihalesi 2 Temmuz'da!

Bursa İli Orhangazi İlçesi 292 adet konut , 2 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 2 Temmuz'da yapılacak.

Bursa'nın ulaşım projelerine bakanlık desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Necdet Sümbül'ü ayrı ayrı ziyaret ederek kentteki ulaşım yatırımları için destek istedi.

Bursa altyapı sorunu Haberi

Bursa altyapı sorunu

Plansız sanayileşme, çarpık kentleşme, yetersiz altyapı, tarımda bilinçsiz kimyasal kullanımı, evsel ve endüstriyel atıkların yeterince arıtılamaması sonucu su kaynaklarımız hızla kirleniyor.

Plansız kentleşmeyle mücadele eden büyük kentlerin ana sorunlarından biri de su ve toprak kirliliği.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Nilüfer Çayı ile Uluabat ve Manyas göllerinde 2013 yılında devreye soktuğu Su Kalitesini Koruma Eylem Planı'nı 3 yıl sonra revize etmek zorunda kaldı.

Havzada 9 belediye ve bir o kadar sanayi bölgesi bulunan Nilüfer Çayı'nın kurtarılması için de 2020'ye kadar çok taraflı, kapsayıcı bir çalışma yapılacak.

Genelge Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından imzalanarak illere gönderildi.

Bursa ile birlikte Balıkesir ve Kütahya'yı da bağlayan eylem planı bir dizi yatırım ve yaptırımlar öngörüyor.

Nilüfer Çayı ile Uluabat ve Manyas göllerinde bozulan su...