26 / 05 / 2024

bursa Arabayatağı

bursa Arabayatağı

Arabayatağı’na modern bir meydan kazandırmak için çalışmalara 5 yıl önce başlayan Büyükşehir Belediyesi Yeşil Cami ek hizmet binasını hizmete açtı, ardından proje alanı üzerinde yer alan binaların yıkımını başlattı.

Bursa'da kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Bursa'da Arabayatağı Mahallesi sakinleri ile buluşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Bursa Yıldırım'a yeni meydan!

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Arabayatağı'na inşa etmeyi planladığı meydanın mimari tasarımı yarışma ile belirlenecek. Meydan'ın 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Yıldırım Arabayatağı Meydanı için mimari tasarım yarışması yapılacak!

Yıldırım Belediyesi’nin Arabayatağı’na kazandırmayı planladığı meydanın mimari tasarımı yarışması ile belirlenecek. Yarışmanın hayata geçirilmesinde Yıldırım Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile işbirliği yapacak.

Bursa Yıldırım'daki dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin Yıldırım'ı inşa süreci Arabayatağı Mahallesi'nde başlatılan dönüşüm çalışmalarıyla devam ediyor.

Bursa Yıldırım'daki yıkımlar törenle gerçekleştirildi!

Bursa Yıldırım'ın kentsel dönüşüm projesinde bir adım daha atılarak Arabayatağı Merkez Camii'nin çevre düzenlemesi ve meydan genişletme çalışmaları kapsamında eski trafo binasının taşınacağı alandaki binanın yıkım işlemi törenle gerçekleştirildi.

Bursa Yıldırım'da Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

‘Sağlıklı Kent Bursa’ hedefiyle Yavuz Selim Mahallesi’nde projelendirilen ‘Sosyal Yaşam Merkezi’, Yıldırım İlçesi’ndeki Yavuz Selim, Mevlana, Ulus ve Arabayatağı mahallelerinde yaşayan vatandaşların sosyal hayatlarının gelişimine destek olacak.

Bursa Yıldırım'da temizlik yapılıyor!

Bursa Yıldırım'da temizlik yapılıyor. Bursa'da Anadolu Arabayatağı, Duaçınarı, Esenevler ve de Yunusemre mahallelerinde çöp ve moloz temizleme çalışmaları yapılarak Yıldırımlılara temiz bir çevre imkânı sunuldu.

Bursa'daki raylı sistem inşaatı devam ediyor!

Hafif Raylı Sistem 3'üncü Aşama çalışmaları nedeniyle yeniden yapılan 'Arabayatağı Yaya Üst Geçiti İnşaatı' kapsamında, mevcut üst geçidin 15 metre doğusunda, Bursa-Ankara yolu üzerindeki yaya üst geçit montaj çalışması başladı.

Bursa Arabayatağı kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa - Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ahmet Çelik, Bursa'da başlatılacak olan kentsel dönüşümün Arabayatağı Mahallesi'nden başlamasını istediklerini söyledi.

Bursa Afet Eğitim Merkezi açıldı!

Türkiye genelinde 46 ilde başlatılan Kentsel Dönüşüm Mitingi için Bursa'ya gelen Başbakan Erdoğan, törenin ardından Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yaptırılan Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezi'ni açtı...

Bursa'da Arabayatağı Kestel hattı ulaşım etüdü yaptırılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, 3. aşama doğu (Arabayatağı-Kestel) hattı ulaşım etüdü güncelleme hizmetlerini yaptırmak üzere ihale açtı

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

bursa Arabayatağı Haberi

bursa Arabayatağı



Bursa’nın en eski mahallelerinden Arabayatağı’na modern bir meydan kazandırmak için çalışmalara 5 yıl önce başlayan Büyükşehir Belediyesi Yeşil Cami ek hizmet binasını hizmete açtı, ardından proje alanı üzerinde yer alan binaların yıkımını başlattı. Başkan Altepe, tüm mahallelerdeki yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, yapılacak meydanın Arabayatağı Mahallesi’ne ayrı bir değer katacağını söyledi.


Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için tüm mahallelerde adeta bir dönüşüm hareketi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Arabayatağı Mahallesi’nde 5 yıl önce başlattığı ancak kamulaştırma çalışmaları nedeniyle zaman alan meydan düzenleme projesinde sona geldi. Yaklaşık 2 bin metrekare alanlı meydan projesi alanında kalan binalardan birini 2012 yılında kamulaştırıp, yıkan Büyükşehir Belediyesi, cami müştemilatı içinde yer alan diğer binaların kaldırılması için de Yeşil Cami yanına ek...