28 / 04 / 2024

Bursa Afet Eğitim Merkezi açıldı!

Bursa Afet Eğitim Merkezi açıldı!

Türkiye genelinde 46 ilde başlatılan Kentsel Dönüşüm Mitingi için Bursa'ya gelen Başbakan Erdoğan, törenin ardından Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yaptırılan Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezi'ni açtı...



Başbakan Erdoğan, buradaki törenin ardından İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yaptırılan Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı. Açılan eğitim merkezinde konuşan Erdoğan, "1999 Gölcük merkezli o büyük deprem felaketinin yeni bir yıldönümündeyiz. Bu defa Türkiye genelinde bir kentsel dönüşüm projemizin 3. adımını attık. 46 ilde 100 bine yakın konutun yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu yıkımla birlikte 3 yıl içinde bu binaların yenilerini inşa edeceğiz. Alt ve üstyapısıyla yeni binalar inşa etmek suretiyle şehirlerdeki değişim, dönüşümü halkımızla birlikte yaşayacağız. Modern şehirleşmenin adımlarını atacağız. Bursa'da ağırlıklı olarak Yıldırım'da yapılacak olan konutlar, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ağırlıklı olarak inşa edilecek" dedi.


'CAN SİMİDİ OLACAK'

AFAD'ın bir can simidi gibi hizmet verdiğini belirten Erdoğan, "Bugün burada aynı zamanda depremlerde bizim en önemli ayağımız olan, iktidarımızda kuruluşunu yaptığımız AFAD'ımızın Bursa'daki eğitim binasının da açılışını yapıyoruz. Yani Allah göstermesin herhangi bir felaket anında hemen AFAD bütün imkanlarıyla, bütün araç ve gereçleriyle, hepsiyle hazır vaziyette müdahale edecek. Elemanları ve kadrosuyla AFAD hemen burada can kurtaran simidi gibi görevini ifa etmiş olacak.
Şimdi bu ileri teknoloji ile donanmış olarak, Bursa'daki hizmet binamızın açılışını yapıyoruz. Sorumlu ilgili Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay ve tüm elemanlarına teşekkür ediyorum" dedi.


İL BİNASINA GEÇTİ

Türkiye genelinde 46 ilde başlatılan Kentsel Dönüşüm Mitingi için Bursa'ya gelen Başbakan Erdoğan, buradaki törenin ardından Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yaptırılan Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı. Açılış sonrası ise Erdoğan, AK Parti İl Binası'na giderek burada partililerle buluştu. AK Parti İl Binası önündeki kalabalığa seslenen Erdoğan, ardından basına kapalı olan toplantıda İl Başkanı Sedat Yalçın'dan Bursa'daki çalışmalar hakkında hazırlanan sunumla bilgiler aldı. Son olarak Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde iş adamları ile bir araya gelen Başbakan, yine basına kapalı olarak gerçekleştirilen programının ardından saat 23.00'te Bursa'dan ayrıldı.

Bursa Hakimiyet

Geri Dön