06 / 05 / 2024

Bursa Armutlu Caminin çevresi yenilendi

Bursa Armutlu Caminin çevresi yenilendi

Osmangazi Belediyesi tarafından dış cephe ve bahçe düzenlemeleri yapılan Çiftehavuzlar Mahallesi’ndeki Armutlu Cami, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Vaniköy’deki caminin ikizi Bursa'da inşa edilmiş!

1665 yılında Vaniköy Camisi’ni inşa ettiren Vani Mehmed Efendi, 1674 yılında da Bursa Kestel’de benzer bir cami inşa ettirmiş. İki caminin de mimarı yapıları ve yapı malzemeleri birbirinin aynısı. Peki Kestel’deki cami, Vaniköy Camisi’nin kaderini yaşayacak mı?

Bursa'da cami inşaatından düşen işçi öldü!

Bursa Merkez Osmangazi'de inşaatı devam eden caminin çatısından düşen Murat Yıldız (22) vefat etti. Yıldız'ın cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi...

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Bursa Yıldırım’ın iki yakası viyadükle bağlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’da Sarı Caminin batı kısmında yapılacak viyadükle Kurtuluş Caddesi’ni, Karlıdağ ve Vişne Caddelerine bağlayacak.

Bursa Kültürpark Cami hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark Camii’nin çevre düzenlemelerin yapılmasının ardından, caminin kapasitesi de arttırılarak vatandaşların ibadetine sunuldu.

Bursa İsak Şah Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarafından restore edilen 600 yıllık İsak Şah camii özgün halini almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi caminin minaresinden çatısına, zemininden çevre düzenlemesine kadar tamamen elden geçirildiğini söyledi.

Bursa Terminal Camii’nin temeli atıldı!

Bursa’nın kalite kenti olması yolunda tüm mekanları en güzel şekilde dizayn eden Büyükşehir Belediyesi tarafından BURULAŞ Şehirlererası Otobüs Terminali’ne yaptırılacak caminin temeli törenle atıldı.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

Bursa Yeşil Camii restore edildi!

Bursa İznik ilçesindeki 630 yıllık tarihi Yeşil Cami restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı. Lefke ve İstanbul kapıları arasında, Lefke Kapı'nın kuzeybatısında yer alan caminin restorasyonuna geçen yıl başlanılmıştı.

Bursa Yeşil Cami, Kadir Gecesi ibadete açıldı!

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Yeşil Cami, 1 yılda bitirilen restorasyon çalışmalarıyla Kadir Gecesi ilk günkü ihtişamı ile ibadete açıldı. Caminin çevre düzenlemesi içinde Bursa Kültür Varlıkları Kurulu'ndan projenin tasdiki bekleniyor.

Bursa Müşküle Köyü Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Müşküle Köyü’nde inşaat çalışmalarını inceledi. Başkan Altepe, Müşküle Köyü’ndeki tarihi caminin,inşaat çalışmalarına başlandığını ve kaba inşaatın tamamlandığını söyledi.

Bursa Üftade Hazretleri Cami'nin çevresi onarıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri’nin türbesi ile adını taşıyan caminin çevresini güzelleştirdi.

Bursa Kemaliye Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles'in Kemaliye Mahallesi'ndeki köy camini de restore ederek hizmet kervanına kattı. Caminin açılışı nedeniyle, restorasyon alanında tören düzenlendi.

Bursa Armutlu Caminin çevresi yenilendi Haberi

Bursa Armutlu Caminin çevresi yenilendi

Osmangazi Belediyesi tarafından dış cephe ve bahçe düzenlemeleri yapılan Çiftehavuzlar Mahallesi’ndeki Armutlu Cami, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunuldu. İlçeye değer katan hizmetlere imza atan Osmangazi Belediyesi, manevi değerinin yanı sıra aynı zamanda vatandaşlar için de bir buluşma noktası olan camilerin çevresini güzelleştirmeye devam ediyor. Camilere yönelik yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında Çiftehavuzlar Mahallesi’nde yer alan Armutlu Cami’nin bozuk olan dış cephesi taraklı mozaik sıva ile kaplandı. Kapı ve pencereleri yenilendi. Caminin alt katına cami derneği ve cemaatin kullanması için iki tane oda yapıldı. Ayrıca caminin bahçesine cenaze namazları için üstünde açılır kapanır tentenin yer aldığı musalla taşı yerleştirildi. Caminin çevresi de ağaçlandırılarak bölge, amacına uygun bir görünüme kavuştu. Yürütülen çevre düzenleme çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuşan Armutlu Cami,...