25 / 07 / 2024

bursa asırlık çınar 800 fidan

bursa asırlık çınar 800 fidan

Bursa'daki asırlık çınarlardan elde edilecek 800 adet çınar fidanı şehrin farklı noktalarına ekilecek...

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı! 

Mentor Gümrük Müşavirliği Ceo’su Dr. Hakan Çınar, Marmara depremini işaret ederek, bir an önce hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışmalara başlayan 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi, özgün kimliğiyle hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eser, Bursa turizmine de değer katacak” diye konuştu.

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

9 asır önce Paris'te inşa edilen tarihi Notre Dame Katedrali 8.5 saatte kül oldu. Ülkede tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için bağış kampanyası düzenleneceği açıklandı.

4 asırlık Midillili Ali Reis Camisi'nde restorasyon başlamadı!

İstanbul’da üzerine 600 yıllık çınarın düşmesi sonucu kullanılamaz hale gelen 434 yıllık Midillili Ali Reis Camisi’nde restorasyon bir türlü yapılamadı. 

bursa asırlık çınar 800 fidan Haberi

bursa asırlık çınar 800 fidan
Bursa Büyükşehir Belediyesi asırlık çınarların geleceğe aktarılması için Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Şehrin simgelerinden olan asırlık çınarlardan örnekler alınacak. 5 yılda elde edilecek 800 adet örnek çınar fidanı, Bursa'nın farklı noktalarına...