29 / 04 / 2024

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı. 



İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi yıkılıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Fatih Mahallesi'nde, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden inşa edilmek istenen Çınar Sitesi'nde hak sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle başlayan mahkeme sürecinde yeni karar da çıktı.

İstanbul daki 48 yıllık Çınar Sitesi nde yıkım başladı!

Söz konusu itiraz üzerine tahliye ve yıkım kararı olan Küçükçekmece Çınar Sitesi ile ilgili kararı yeniden değerlendiren İstanbul 13. İdare Mahkemesi, telafisi güç ve imkansız zararların doğacağı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararının kaldırılmasına hükmetti. Söz konusu sitenin yıkım çalışması dün saat 16.00'da başladı.

Çınar Sitesi sakinleri yaptıkları açıklamada sitenin yapıldığı günden beri burada yaşadığını dile getirerek, binaların çok eski olduğunu ve ayakta zor durduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...


Geri Dön