14 / 05 / 2024

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı. 



Çınar Sitesi sakinleri yaptıkları açıklamada sitenin yapıldığı günden beri burada yaşadığını dile getirerek, binaların çok eski olduğunu ve ayakta zor durduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Site sakinlerinden Şemsi Açık, gazetecilere yaptığı açıklamada, sitenin yapıldığı günden beri burada yaşadığını dile getirerek, binaların çok eski olduğunu ve ayakta zor durduğunu söyledi. Yaptığı açıklamada bazı itirazlar olduğunu ve yıkım kararının durdurulduğunu söyleyen Şemsi Açık, 2022 yılının Mayıs ayında yıkım kararı alındığını ve mahkeme ret kararı verdiğini söyledi. 

İstanbul daki 48 yıllık Çınar Sitesi nde yıkım başladı!

Bir başka site sakini olan Mine Baloğlu da yaptığı açıklamada 10 senedir binada oturduklarını ve binalarının çok eski olduğunu söyleyerek, depremlerden sonra daha da tedirgin olduklarını belirtti. Baloğlu, "Çok eski bir bina. Uygulamadan memnunum. Yapılacak biz de yerleşeceğiz." diye konuştu.

Aktarılan detaylara göre, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında toplamda 13 blokluk site yıkıldıktan sonra yerine depreme dayanıklı konutlar inşa edilmesi sağlanacak. Söz konusu sitenin inşaatının 36 ayda tamamlanması öngörülüyor. 

ABD'li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Bakan Bozdağ açıkladı: Depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi tutuklandı!


Geri Dön