06 / 05 / 2024

ABD'li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

ABD'li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

Bloomberg, Kahramanmaraş depremleri sebebiyle kiralık konut krizinin arttığını yazdı. Söz konusu haberde insanların fay hatlarına uzak yerleri tercih etmeye çalıştığı ve bazı konut sahiplerinin fiyatları artırdığı da belirtildi...



ABD’li finans ajansı Bloomberg, asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş depremleri sebebiyle kiralık konut krizinin arttığını yazdı.  Bloomberg Kahramanmaraş depreminden sonra ülke içerisinde yaşanan göç sebebiyle kiralık konut krizinin derinleştiğini de belirtti.

Bloomberg’te İnci Özbek ve Taylan Bilgiç imzasıyla yayımlanan söz konusu haberde 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremden sonra milyonlarca insanın kalacak yer aramak için harekete geçtiği, bu durumun ülkedeki konut krizini daha da şiddetlendirdiği bildirildi.

Söz konusu haberde İstanbul merkezli TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin yaptığı araştırmanın sonuçları da yer aldı. İşte detaylar...

ABD li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

KİRALAR ARTTI

Söz konusu haberde İstanbul merkezli TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin yaptığı araştırmanın sonuçları aktarıldı. Bu araştırmaya göre, ülkenin güneydoğusundan komşu şehirlere ve daha batıdaki büyük şehirlere göç, kiralarda yüzde 45’e varan artışlara sebep oldu.

Diğer bir taraftan batıdaki büyükşehirlerde yaşayan insanlar da fay hatlarından uzak ya da sağlam olduğunu düşündükleri mahallelere akın ettiği bildirildi.


Geri Dön