28 / 04 / 2024

Türkiye'deki enerji yatırımları ABD'li yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Türkiye'deki enerji yatırımları ABD'li yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı, "güçlenen ve büyüyen" Türkiye'deki enerji yatırımlarının ve özelleştirmenin ABD'de de takip edildiğini belirtti. Aycı; Türkiye'deki kentsel dönüşüm yatırımlarının da dikkat çektiğini belirtti..



Uluslararası yatırımları Türkiye'ye çekmek için sürdürülen faaliyetler son dönemde hızlandı, özellikle ABD'de yürütülen çalışmalar dikkat çekiyor. Bu konuda öncülük eden kurumların başında gelen Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı, geçen eylül ayındaki "Roadshow"un ardından, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın liderlik ettiği son "Yatırım Haftası"nda da aktif rol aldı. 


'Ülkemize ilgi sıcak' 


Bu kapsamda sorularımızı cevaplayan ve "İlgi çok sıcak" diyen Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı, "güçlenen ve büyüyen" Türkiye'deki enerji yatırımlarının ve özelleştirmenin ABD'de de takip edildiğini belirtti. Aycı sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüzlerce milyar dolarlık kentsel dönüşüm, ekonomik krizlere dayanıklılığıyla rüştünü ispatlamış bankacılık, finans sektörü ve madencilik sektörü yabancı yatırımcıların Türkiye'de en çok ilgi gösterdiği sektörler arasında." Yeni ortaklıklar olacak Ayrıca, Türkiye'deki özel sektörün bölgesel ve küresel ortaklık ve satın almalarla adım daha sık duyuracağım ifade eden Aya, Türk şirketlerinin üçüncü ülkelerde yabancı ortaklıklarla daha büyük işler yaparak bölgesellikten küreselliğe geçiş yapacağını vurguladı. 


Serhat Aligil/İSTANBUL 


Bugün


Geri Dön