28 / 04 / 2024

türkiye enerji yatırımları

türkiye enerji yatırımları

GAP enerji yatırımlarının yüzde 74'ünü tamamlanı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil yaptığı açıklamada ülkemizdeki hidroelektrik enerjisinin yarısının GAP'tan üretildiğini söyledi.

70 milyar dolarlık enerji yatırımı geliyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin güneş ve rüzgar enerjisine gelecek 10 yılda 70 milyar dolar yatırım yapacağını belirtti

Enerjide yatırımcıya 40 milyar dolarlık fırsat!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut: "Türkiye’nin 2023’e kadar enerjide yapması gereken yatırım 100 milyar dolar seviyesinde. Biz bu miktarın minimum 40 milyar dolarlık kısmının özel sektör tarafından yapılacağını düşünüyoruz” dedi.

Berat Albayrak'tan milyarlık proje müjdesi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yerli kömür ve güneş enerjisinde bu yıl sonuna kadar iki ihale gerçekleştirileceğini söyledi.

TANAP ve TAP hatlarının yapımı başarıyla sürüyor!

1. Avrasya Enerji Konferansı başladı. Konferansın açılış toplantısında konuşan Azerbaycan Enerji Bakan Yardımcısı Natig Abbasov, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP hatlarının yapımının başarıyla sürdüğünü ifade etti.

Enerjide 2015 iyi geçti 2016 müjdeyle geldi!

Enerji sektörü açısından 2015 oldukça verimli geçti. Şirketler zor geçen yıla rağmen yatırımlarda hız kesmezken, 2016 için ise beklentilerini daha büyük tuttu.

Enerjiye 15 milyar TL'lik yatırım yolda!

Enerji Bakanı Alaboyun, 13 yılda Türkiye’nin enerji iletim hatları ve trafolara 7,2 milyar liralık harcama yaptığını, 2023 yılına kadar kamunun 15 milyar, özel sektörün 200 milyar lira yatırım gerçekleştireceğini söyledi.

Türkiye’de 2023’e kadar 160 milyar dolarlık enerji yatırımı yapılacak!

Avrupa Birliği ülkeleri 2020’ye kadar enerjinin yüzde 20’sini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı taahhüt ederken, Adana’da bu alanda üretim yapan firmalar dikkat çekiyor. Türkiye’de sektöre 2023’e kadar 160 milyar dolarlık yatırım öngörülüyor...

Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesi 4 bin megavat artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin 2015 yılında elektrik üretim kapasitesini 4 bin megavat artıracağını ve bunun yüzde 95'inin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanacağını söyledi.

25 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak enerji fonu geliyor!

25 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak enerji fonu geliyor. Türkiye’nin enerji projelerinin finansmanında kullanılmak üzere, büyüklüğü zamanla 25 milyar dolara ulaşabilecek bir enerji yatırımları fonu kurulması karar altına alınacak

Türkiye'nin 120 milyar dolarlık enerji fonuna ihtiyacı var!

Boğaziçi Enerji Kulübü, 'Enerji projeleri ve anlaşmaları için yeni fonlar nereden ve nasıl bulunabilir?' başlıklı toplantısını 11 Aralık'ta İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirecek

Nihat Zeybekci: Türkiye'nin enerji alanına 130 milyar avro yatırım yapması gerekiyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci "Türkiye'nin 10 yılda enerji alanına 120-130 milyar avro yatırım yapması gerekiyor. Diğer taraftan ulaştırmada da aynı miktarda bir yatırım yapılması gerekiyor" dedi

Rıza Akça: Enerjiye yatırım yapın!

Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için enerji alanında hızla büyümesi gerektiğini belirten Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, üretim için enerjinin şart olduğunu dile getird

Enerji için 181.3 milyar dolar ödeyeceğiz!

Orta Vadeli Program'a (OVP) göre 2015 yılı sonunda 57.3 milyar dolar olacağı tahmin edilen enerji ithalatının, büyüme performansı ve petrol fiyatlarındaki beklentilere göre dönem sonunda 63.9 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Enerji için 3 yılda 181.3 milyar dolar ödeyeceğiz!

Orta Vadeli Program'a (OVP) göre 2015 yılı sonunda 57.3 milyar dolar olacağı tahmin edilen enerji ithalatının, büyüme performansı ve petrol fiyatlarındaki beklentilere göre dönem sonunda 63.9 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta Hasan Çınar, Murat Doğan, Cansel Nurat Aksoy, Mehmet Reha Pamir ve Kayahan Karadaş ortaklığında kuruldu.

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'da Murat Doğan, Cansel Nuray Aksoy ve Mehmet Reha ortaklığında kuruldu.

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Er Kaan Gayrimenkul İnşaat Tarım Ve Enerji Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de Erkan Ersoy ve Harun Demir Kaan ortaklığında kuruldu.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

türkiye enerji yatırımları Haberi

türkiye enerji yatırımları


Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında bölgede yapımı tamamlanan hidroelektrik santralleri (HES), Türkiye'nin hidroelektrik enerjisi üretiminin yarısını karşılıyor. Bölgede enerji yatırımlarında tamamlanma oranı yüzde 74'e ulaştı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Türkiye'nin enerji ihtiyacının önemli bir kısmının GAP'tan karşılanıyor" dedi. Karahocagil,"GAP bölgesi ülkemizin hidroelektrik enerjisinin yarısını üretiyor. Bu, zaman zaman Türkiye enerji üretiminin 4'te birine kadar ulaşıyor. Şu ana kadar üretilen enerji kendini finanse edebilecek güçte.

Yani 20 milyon doları aşkın bir enerji üretilmiş durumda. Bunun için 'GAP kendini ödeyen bir proje' diyoruz. Hedefimiz yılda 27 milyar kilovat/saat elektrik üretimi" dedi.



Yeni...