19 / 05 / 2024

ABD'li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

ABD'li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

Bloomberg, Kahramanmaraş depremleri sebebiyle kiralık konut krizinin arttığını yazdı. Söz konusu haberde insanların fay hatlarına uzak yerleri tercih etmeye çalıştığı ve bazı konut sahiplerinin fiyatları artırdığı da belirtildi...



EMLAKÇILAR: TALEP ARTTI

Yine verilen detaylara göre, mega kent İstanbul’un zengin semtleri arasında yer alan Zekeriyaköy’de emlakçı olan Ahmet Onsoy, Bloomberg’e verdiği demeçte, hem kiralama hem de satın alma taleplerinde büyük bir artış olduğunu, riskli olarak belirtilen bölgelerde yaşayan insanların ofislerine akın ettiğini ancak kiralık çok fazla ev kalmadığını söyledi.

ABD li ajanstan dikkat çeken analiz: Deprem Türkiye’deki kira krizini derinleştirdi!

Ayrıca İzmir Urla’da emlakçılık yapan Günay Levent ise kent merkezinden ve diğer büyük şehirlerden müstakil evler ya da az katlı apartman daireleri için müşterilerin aradığını, birçoğunun özellikle fay hatlarının yerini sorduğunu söyledi. Günay Levent, ev sahiplerinin buna tepki olarak fiyatları artırmaya başladığını da söyledi.

Bloomberg’te İnci Özbek ve Taylan Bilgiç imzasıyla yayımlanan söz konusu haberde ayrıca yabancıya satışların ülkedeki konut sektöründe yarattığı sorunlara da değinilerek muhalefet liderlerinin yabancılara satışın yasaklanması yönündeki çağrıları da anımsatıldı. 

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor

JMO'dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!


Geri Dön