29 / 04 / 2024

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor

Yaşamış olduğumuz deprem felaketi sonrası prefabrik ev sektöründe hareketlenmeler oluştur. Bu evlerden almak isteyen vatandaşlara Bakanlık 200.000 TL’ye kadar destek verecek!



11 ili birden etkileyen ve yüz binlerce yapının yerle bir olduğu merkez üssü Kahramanmaraş depremi felaketi sonrası tüm vatandaşlar büyük bir panik içerisine girdi. Çok fazla vatandaşın etkilendi ve çok sayıda evin yıkıldı bu deprem sonrası tüm vatandaşlar araştırma içerisine girdi. Özellikle İstanbul bölgesinde yaşayan vatandaşlar, yapılaşmaların olduğu alanlardan nasıl daha uzağa gidebileceklerini ve fay hatlarının en az nerede olduğunu büyük bir özenle araştırmaya başladı. Bu doğrultuda öne çıkan ve alternatif olan yöntemlerin en başında prefabrik evler büyük ilgi gördü. 

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor

Prefabrik evler neden avantajlı?

Kahramanmaraş merkez üssü olarak yaşanılan deprem felaketi sonrası tüm vatandaşların dikkatini prefabrik evler çekti. Müstakil olmaları ve depreme dayanıklı olmaları hususunda oldukça gözde haline geldi. Deprem felaketi ardından insanların kendini daha güvende hissetmelerini prefabrik evler sağlamış oldu. Kanunsal açıdan betonarme evler ile aynı şartlar altında değerlendirilen fakat hem güvenlik hem de maddi açıdan çok daha fazla avantajı olması üzerine prefabrik evler bakanlık tarafından da gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar için 200.000 TL destek vereceğini açıkladı. 
 


Geri Dön